Afgevaardigde Robert Garcia (D-Calif.) eist dat spreker Kevin McCarthy (R-Calif.) een dag nadat het Huis gestemd om een ​​resolutie naar voren te brengen om Santos te verdrijven in een notoir trage raad.

IN brief Tegen McCarthy op donderdag citeerde Garcia de president, die eerder deze week tegen verslaggevers zei dat hij wilde dat de Ethische Commissie “snel handelde” in haar onderzoek naar Santos.

“Gezien uw beloften van snelle actie door de Ethische Commissie, hoop ik dat u het tijdsbestek verduidelijkt waarbinnen we kunnen verwachten dat de Ethische Commissie ‘snel handelt’, zodat het Huis op transparante wijze kan stemmen over de vraag of de heer Santos het verdient om te blijven dienen als een lid van deze organen’, schreef Garcia, die de uitzettingsresolutie introduceerde.

De Californische democraat vertelde verslaggevers donderdag dat hij van plan is om “elke dag” een openbare tijdlijn van het onderzoek te eisen.

“En als hij geen actie onderneemt en ons een openbare tijdlijn geeft of binnenkort actie onderneemt met betrekking tot dit ethische onderzoek, zal hij blijven horen van degenen onder ons die aanwezig zijn en door wetgeving en de verwijdering van Santos,” zei Garcia.

De stap om het uitzettingsbesluit door te verwijzen naar de Ethische Commissie is grotendeels overbodig, aangezien het panel Santos sinds maart ondervraagt, toen het een onderzoek startte naar de vraag of hij zich tijdens zijn campagne in 2022 schuldig had gemaakt aan illegale activiteiten en niet naar behoren informatie aan het Huis van Afgevaardigden had bekendgemaakt. Vertegenwoordigers. , onder andere.

Santos staat sinds voordat hij aantrad steeds meer onder de loep vanwege vragen over zijn achtergrond en financiën. Vorige week klaagden openbare aanklagers hem aan op 13 federale aanklachten, waaronder fraude, witwassen van geld, diefstal van openbare middelen en het afleggen van wezenlijk valse verklaringen aan het Huis van Afgevaardigden. Hij wordt beschuldigd van het misleiden van campagnedonoren, het op frauduleuze wijze ontvangen van werkloosheidsuitkeringen vanwege COVID-19 en het vervalsen van financiële formulieren.

Het congreslid pleitte niet schuldig.

Garcia diende de uitzettingsresolutie in februari in, maar riep deze dinsdag naar de vloer als een geprivilegieerde resolutie, waardoor McCarthy gedwongen werd de maatregel te verplaatsen. In plaats van het aan de orde te brengen, waarvoor tweederde steun nodig zou zijn om te slagen, of om de maatregel in overweging te nemen, waarvoor een meerderheid nodig zou zijn, hield de president een stemming om de resolutie door te verwijzen naar de ethische commissie, waarvoor minstens de helft van de stemmen nodig was. van de kamer aan boord te zijn.

Het Huis stemde om de resolutie 221-204-7 te verwijzen. Alle vijf de Democraten in de House Ethics Committee stemden om aanwezig te zijn, samen met afgevaardigden Chrissy Houlahan (D-Pa.) en Marie Gluesenkamp Perez (D-Wash.). Alle andere democraten stemden tegen het verwijzen van de maatregel naar de ethische commissie, en de republikeinen steunden de stap.

Garcia noemde de stemming “laf” en waarschuwde dat Republikeinen in de toekomst opnieuw zouden kunnen stemmen als ze geen actie ondernemen bij de Ethische Commissie.

The Hill heeft contact opgenomen met McCarthy voor commentaar.

Gevraagd naar de brief donderdag, zei Santos “transparantie is geweldig.”

In een verklaring woensdag zei Rep. Nick LaLota (RN.Y.), die Santos opriep om af te treden en te worden uitgezet, maar stemde om de resolutie door te verwijzen naar de Ethische Commissie, dat hij verwachtte dat de commissie haar onderzoek binnen 60 dagen zou afronden.

“Hoewel ik liever genoeg stemmen zou hebben om de sociopathische oplichter te verdrijven, leidde congreslid D’Esposito de op één na beste optie: deze zaak doorverwijzen naar de Ethische Commissie, waar we binnen 60 dagen een resultaat verwachten en dat de vreselijke leugenaar vertrekt, door ontslag of uitzetting, vóór het reces augustus,” zei hij.

Dat meldt Punchbowl News Donderdag verzocht het ministerie van Justitie de Ethische Commissie privé om het Santos-onderzoek stop te zetten, maar het panel wees het verzoek af, volgens verschillende bronnen die dicht bij de kwestie staan. De commissie gaat verder met haar onderzoek naar Santos.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *