De gouverneur van New Jersey, Phil Murphy (D), zei woensdag dat “alles op tafel ligt” aangezien de goedkeuring van een veelgebruikte abortuspil op het spel staat.

“We gingen naar de CEO’s van Walgreens en CVS om er zeker van te zijn dat we onbelemmerde toegang hadden. We hebben overwogen om in bulk in te kopen. We hebben ons duidelijk aangesloten bij het juridische proces als een amicusbrief, ‘zei Murphy in het gesprek met Katy Tur van MSNBC.

“Alles ligt op tafel en ik bid tot God dat het niet zover komt”, voegde hij eraan toe over de mogelijkheid om het abortusmedicijn mifepriston van de markt te halen.

Een federale rechter in Texas schorste vorige maand de 23 jaar oude goedkeuring van de Food and Drug Administration (FDA) voor mifepriston, omdat hij vond dat de instantie het proces ten onrechte versnelde.

Het Hooggerechtshof verhinderde dat het bevel van kracht werd, waardoor het rechtsmiddel beschikbaar bleef terwijl de zaak de beroepsprocedure doorloopt. Een federaal hof van beroep stond woensdag echter sceptisch tegenover de argumenten van de regering-Biden om mifepriston op de markt te houden.

Murphy zei woensdag dat het “nog te bezien” is of de staat een mogelijke beslissing van het Hooggerechtshof die de toegang tot het medicijn blokkeert, zal trotseren.

“Maar als ik zeg dat alles op tafel ligt, Katy, dan meen ik het”, zei hij, later toevoegend: “Dit gaat mensen het leven kosten…vooral vrouwen, helaas. En dus, als dat is wat er op het spel staat, gaan we er alles aan doen om levens te redden.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *