Van president Biden wordt verwacht dat hij zijn benoeming van Michael Delaney voor het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Eerste Circuit intrekt, vertelden twee bronnen die bekend zijn met de beslissing donderdag aan The Hill.

Delaney’s benoeming was in het ongewisse in de Judiciary Committee, met democraten die onzeker waren over zijn controversiële behandeling van de kostschoolzaak in New Hampshire.

Senator Lindsey Graham (R-C.), de hoogste Republikein in de Senaatscommissie voor Justitie, riep eerder donderdag de regering-Biden op om de nominatie in te trekken.

“Zijn antwoorden op vragen van commissieleden over een rechtszaak waarin hij een privéschool vertegenwoordigde die werd beschuldigd van het toestaan ​​van seksuele intimidatie en aanranding van een minderjarige student, waren ‘buiten de bleke’ armen”, zei de senator in een verklaring.

Een advocaat uit New Hampshire kwam onder vuur te liggen omdat hij St. Paul’s School, een elite particuliere middelbare school in New Hampshire, tegen een rechtszaak aangespannen door een student die seksueel werd misbruikt op de campus toen ze 15 jaar oud was.

Senator Richard Blumenthal (D-Conn.), een lid van de Senaatscommissie voor Justitie, vertelde vorige week aan The Hill dat hij twijfelde over de benoeming van Delaney. Senator Dianne Feinstein (D-Calif.) keerde vorige week terug naar haar zetel in de commissie en gaf groen licht aan drie gerechtelijke genomineerden die tijdens haar afwezigheid waren vastgelopen, maar het panel bracht Delaney niet ter stemming.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *