Ambtenaren in Alabama zijn boos over berichten dat het Witte Huis plannen probeert te blokkeren om het hoofdkwartier van het US Space Command naar Alabama te verplaatsen vanwege zorgen over de strikte abortuswet in Alabama.

De wet, die afgelopen zomer van kracht werd, is een van de strengste in het land en verbiedt bijna alle abortussen, inclusief gevallen van verkrachting en incest. Het Witte Huis heeft de luchtmacht gevraagd om te onderzoeken waarom de verhuizing in de eerste plaats werd goedgekeurd. Nu, NBC-nieuws rapporten

het plan kan volledig worden weggegooid.

Senator Tommy Tuberville (R-Ala.) vertelde The Hill dat hij “zich hier al twee jaar zorgen over maakt”.

“Om de een of andere reden heeft de regering-Biden het over politiek, niet over verdienste”, zei hij.

“Helaas gaan we op dit moment die kant op, maar we zijn nog niet klaar. We hopen dat ze wakker worden en dit beseffen [for] Space Command, de beste plaats om te zijn is Huntsville, Alabama.

De gouverneur van Alabama, Kay Ivey (rechts), herhaalde die opmerkingen op de weg Twitteren Dinsdag.

‘Alabama is de enige keuze voor het hoofdkwartier van het Ruimtecommando – geen mitsen en maren. De concurrentie was niet eens dichtbij’, zei ze. “Het Pentagon weet dat. En het Witte Huis weet het. Ik zal het blijven zeggen en Alabama zal het blijven bewijzen tot het hoofdkantoor officieel in Huntsville staat.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat de president ervan wordt beschuldigd politiek te spelen over het hoofdkwartier van Space Command.

In 2019 herstelde de toenmalige president Trump het US Space Command (eerder ontbonden in 2002) om toezicht te houden op militaire operaties in de ruimte. Hij koos Colorado Springs als zijn tijdelijke hoofdkantoor, maar kort voordat hij zijn ambt verliet, koos hij Huntsville als zijn permanente locatie.

Functionarissen uit Colorado suggereerden dat de beslissing het resultaat was van de verkiezingen van 2020, toen Colorado met meer dan 13 punten voor Biden boven Trump stemde.

EN brief in maart van de burgemeester van Colorado Springs, John Suthers, een Republikein, aan luchtmachtsecretaris Frank Kendall, die suggereerde dat de beslissing om voor Huntsville te kiezen, feitelijk was beïnvloed door de verkiezingen. zei Suthers De Washington Post dat Trump tegen hem zei “Ik wil zien hoe het afloopt” tijdens het gesprek over Spacecom voor de verkiezingen.

Troef pochte hij dat hij Huntsville “uitgekozen” had, ondanks dat sommige Space Force-functionarissen zeiden dat het hoofdkwartier in Colorado moest blijven.

Andere leden van zijn eigen partij waren boos, waaronder Rep. Doug Lamborn (R-Colo.), Nu voorzitter van de Strategic Forces Subcommissie, die het een “vreselijke beslissing” noemde. in die tijd.

“Als er ooit een nepbesluit is genomen, dan lijkt dit erop”, zei Dirk Draper, hoofd van de Colorado Springs Chamber of Commerce, op een persconferentie in 2021.

Nadat Biden aantrad, voerde het leger uitgebreide beoordelingen uit van mogelijke politieke invloed in het selectieproces, maar de audits vonden geen ongepastheid.

Rep. Mike Rogers (R-Ala.), voorzitter van het House Armed Services Committee, zei dat de vertraagde aankondiging van de verhuizing van het Space Command “meer dan een frustratie” is.

Rogers zei dat de beslissing om het hoofdkantoor naar Huntsville te verhuizen met verdienste was genomen, waarbij hij nota nam van de goedkeuring van het Government Accountability Office (GAO) en de inspecteur-generaal van het Pentagon.

“Die beslissing was gebaseerd op twee studies – ze hielden rekening met verschillende factoren, waaronder levenskwaliteit, beschikbare infrastructuur en personeelscapaciteiten”, zei het congreslid in een verklaring. “Huntsville, Alabama eindigde in beide als eerste.”

“Het is tijd dat het ministerie van Defensie en de administratie stoppen met het spelen van politieke spelletjes en Huntsville bevestigen als het nieuwe thuis van Spacecom”, zei hij.

Het GAO-rapport identificeert echter wat het noemt “aanzienlijke tekortkomingen op het gebied van transparantie en geloofwaardigheid” proces en deed ook aanbevelingen die de luchtmacht richtlijnen ontwikkelen voor toekomstige beslissingen met betrekking tot basislocaties.

Een mogelijke locatie voor Spacecom is de militaire basis Redstone Arsenal nabij Huntsville, waar al veel bedrijven in de ruimtevaartindustrie gevestigd zijn, waaronder NASA, United Launch Alliance (ULA), Blue Origin en vele anderen. Een verhuizing daar zou meer dan kunnen trekken

1.400 Amerikaanse soldaten en hun gezinnen, aannemers en burgerpersoneel, naar het gebied.

Ambtenaren van het Witte Huis gaven aan dat de vertraagde verhuizing eigenlijk werd veroorzaakt door zorgen over de sluiting – te midden van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en groeiende bezorgdheid over China – in plaats van door de abortuswet.

De regering verwierp ook de suggestie dat het uitgestelde besluit over herplaatsing iets te maken had met Tuberville’s blok van ongeveer 180 militaire nominaties.

Tuberville houdt nominaties voor generaals en vlagofficieren in uit protest tegen een nieuw Pentagon-beleid dat soldaten vergoedt voor reiskosten voor abortussen als ze in staten wonen waar de procedure verboden is.

Maar dat beleid zou een rol gaan spelen in Alabama.

Bij het kiezen van de locatie van militaire installaties kijkt de overheid naar factoren als toegang tot gezondheidszorg, ruimte voor groei, toegang tot huisvesting, nabijheid van luchthavens, kosten en algehele kwaliteit van leven. Onder de abortuswet van Alabama zou de toegang van Spacecom-personeel tot reproductieve gezondheidszorg ernstig worden beperkt, vooral als het merendeel van het personeel burgers zou zijn die niet op een militaire basis wonen.

Kendall, die de leiding had over het nemen van de definitieve beslissing over waar Spacecom zou worden gevestigd, zei dat hij niets wist over Biden die elke verplaatsing van het hoofdkantoor van Spacecom probeerde te stoppen.

Tuberville zei dat hij “vrij vaak” met Kendall praat en niet gelooft dat er een definitieve beslissing is genomen.

De regering-Biden gaf Kendall de opdracht om de locatiebeslissing te herzien om te zien of er sinds de selectie factoren zijn veranderd.

“We proberen rekening te houden met alle mogelijke factoren die de uiteindelijke beslissing zullen beïnvloeden”, zei hij vorige maand.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *