De verdachte in de honkbalknuppelaanval op twee stafleden voor Rep. Gerry Connolly (D-Va.) wordt geconfronteerd met een federale aanklacht wegens zware mishandeling van een persoon naast een aanklacht tegen hem.

Een verklaring dinsdag ingediend in het oostelijke district van Virginia beweert Xuan Kha Tran Pham, een 49-jarige Fairfax-man, met een honkbalknuppel door de voordeur van het districtskantoor van Connolly te breken en het eerste slachtoffer op het hoofd te slaan. Het tweede slachtoffer, een nieuwe stagiaire, probeerde naar de backoffice te rennen, maar Pham zou hen tegen de ribben hebben geslagen.

In de beëdigde verklaring staat dat Pham vervolgens terugkeerde om het eerste slachtoffer te slaan en zei: “Ik ga je vermoorden” en “Je gaat dood.” Het slachtoffer denkt dat ze ongeveer acht keer op haar hoofd is geslagen en getuigen zagen haar hoofd bloeden.

Nadat de politie was gearriveerd, hielden ze Pham in bedwang en arresteerden ze hem.

In de aanvraag staat dat er waarschijnlijke reden is om aan te nemen dat Pham een ​​medewerker van de Verenigde Staten gewelddadig heeft aangevallen.

De Amerikaanse politie van het Capitool identificeerde Pham maandag voor het eerst als verdachte en zei dat hij was beschuldigd van zware mishandeling en een tweede telling van opzettelijke verwondingen.

Connolly was niet aanwezig in zijn kantoor toen de aanval plaatsvond. Twee medewerkers zijn zonder levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie van Fairfax, die op het incident reageerde, zei dat een officier ook lichte verwondingen opliep.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *