De Britse olie- en gasgigant Shell is van plan kunstmatige intelligentie (AI)-technologie van analysebedrijf SparkCognition te gebruiken om zijn olieproductie in de diepzee te vergroten.

Bedrijven aangekondigd Woensdag zal Shell de generatieve AI-technologie van SparkCognition gebruiken om “het tempo van beeldvorming en verkenning van ondergrondse structuren te versnellen”.

Deze nieuwe kunstmatige intelligentie zal ook gericht zijn op het verlagen van de kosten van diepzee-olie-exploratie en het creëren van een sneller proces, aldus de bedrijven.

“We zijn toegewijd aan het vinden van nieuwe en innovatieve manieren om de manier waarop exploratie werkt opnieuw uit te vinden”, zei Gabriel Guerra, Shell’s vice-president van innovatie en prestaties, in een verklaring.

“Door samen te werken met SparkCognition en gebruik te maken van hun expertise op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie, ontstaat er een geweldige kans om een ​​nieuwe golf van innovatie bij Shell te brengen”, voegde hij eraan toe.

De traditionele benadering van het in beeld brengen en analyseren van gegevens bij het zoeken naar diepzee-olie berust doorgaans op “terabytes aan gegevens, krachtige computers en complexe op fysica gebaseerde algoritmen om exploratiemogelijkheden te analyseren en te identificeren”, aldus de bedrijven.

In plaats daarvan zeiden ze dat kunstmatige intelligentie-algoritmen seismische gegevens zullen gebruiken om meer diepzee-olie te detecteren om een ​​efficiënter en productiever proces te creëren.

“Innovatie is van cruciaal belang bij het nastreven van een netto-zero toekomst, en de olie- en gasindustrie zullen daarbij een sleutelrol spelen”, zei SparkCognition-president John Browne in een verklaring. “Doorbraken, zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie voor onderzoek, zijn van cruciaal belang om vandaag aan de groeiende vraag naar energie te voldoen terwijl we werken aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk van morgen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *