De opiniepeiling van ABC News/Washington Post is een van de beste beschikbare opiniepeilingen.

De specifieke cijfers die in de laatste iteratie zijn gerapporteerd, zijn waarschijnlijk onjuist.

De globale conclusies waar hij naar verwijst, zijn waarschijnlijk precies goed.

Ja, al deze ogenschijnlijk tegenstrijdige beweringen zijn tegelijkertijd waar.

Gary Langer, die opiniepeilingen doet voor ABC News en de Post, is een zorgvuldige, doordachte en verfijnde methodoloog – een van de beste opiniepeilers die in deze wijngaard werken.

Toch zijn de specifieke cijfers in de laatste steekproef, die veel media-aandacht hebben getrokken, waarschijnlijk niet nauwkeurig.

Een van de vele redenen is dat 100 procent van de interviews wordt gehouden met respondenten die de telefoon opnemen als deze overgaat. Tegenwoordig nemen veel mensen hun telefoon, vooral mobiele telefoons, niet op als ze niet weten wie ze belt.

Openbaar beschikbare gegevens van eerdere peilingen van ABC/Post suggereren dat ongeveer de helft van de mobiele nummers die door bellers werden bereikt, resulteerde in “geen antwoord”, vergeleken met ongeveer 10 procent van degenen die naar vaste lijnen werden gebeld.

Tijdens ons werk ontdekten we dat degenen die de telefoon opnemen anders zijn dan degenen die dat niet doen. Zo zijn degenen die de telefoon opnemen eerder politiek geëngageerd, terwijl degenen die niet opnemen eerder democraten en aanhangers van president Biden zijn.

Dit kan enkele van de afwijkende resultaten in de ABC/Post-enquête verklaren waarop anderen hebben gewezen. Natalie Jackson merkte bijvoorbeeld op dat Donald Trump met 11 punten voorsprong op Biden onder 18-39-jarigen “gek” is. Dat is zo, maar deze dingen kunnen gebeuren als je er niet in slaagt om jongeren te bereiken die de telefoon niet opnemen.

We hebben geen grote collegiaal getoetste onderzoeken om dit te bewijzen of om de technieken te valideren die ons bedrijf gebruikt om het probleem te omzeilen. En dus, zorgvuldige methodoloog die hij is, houdt Langer vast aan wat de afgelopen decennia is bewezen.

Ik zou echter willen beweren dat praktische ervaring een zeer sterke ondersteuning biedt voor het bestaan ​​van het probleem en de validiteit van de oplossingen die we gebruiken.

Aangezien het minder waarschijnlijk is dat de ABC/Post-peiling de kiezers van Biden dekt, geloof ik niet dat de president 6 punten achter Trump staat of dat zijn baangoedkeuring 37 procent is. Sterker nog, uit geen enkele andere peiling blijkt dat Biden zo ver achter Trump staat, of zo’n lage goedkeuringsscore heeft.

Zelfs met inbegrip van de ABC/Post-peiling suggereert een recent RealClearPolitics-gemiddelde een gelijkspel, met een voorsprong van minder dan een punt op Trump en een gemiddelde goedkeuringsscore van Biden op 42 procent.

Drie andere recente peilingen zetten Biden op een voorsprong van 2 of 3 punten, terwijl een andere een gelijkspel laat zien. Slechts één peiling leidt Trump nog steeds.

Niemand zou zeggen dat een peiling deze maand op enigerlei wijze voorspelt wat er over anderhalf jaar zal gebeuren.

Maar mijn algemene conclusie uit al deze peilingen is dezelfde. Op dit moment is de race om het Witte Huis een gooi. De nationale stemming (wat tenslotte het enige is dat nationale peilingen meten) kan alle kanten op.

Alleen al die onthulling zou veel democraten kunnen choqueren die, zoals ik, geloven dat Biden geweldig werk levert en Trump zien als een uiterst zeldzame combinatie van totaal kwaad en totale incompetentie.

Het simpele feit is dat uit geen enkele andere peiling blijkt dat de mening door een meerderheid van de Amerikanen wordt gedeeld. Ze duiden allemaal op een race die alle kanten op kan gaan.

Zoals we weten, beslist echter niet de volksstemming over de presidentsverkiezingen, maar over het kiescollege.

Een combinatie van historische gegevens en actuele peilingen geeft Biden een voorsprong in staten met meer dan 280 verkiezingsstemmen – nog een duidelijke indicatie dat hij kan winnen.

Maar zijn marges in verschillende daarvan zijn erg klein, net als bij de nationale stemming. Dus hoewel Biden misschien wint, is er zeker geen garantie dat hij dat zal doen.

Het hangt heel erg af van wat er de komende anderhalf jaar gebeurt.

Mellman, voorzitter van The Mellman Group, heeft geholpen bij de verkiezing van 30 Amerikaanse senatoren, 12 gouverneurs en tientallen leden van het Huis van Afgevaardigden. Mellman diende meer dan 20 jaar als opiniepeiler voor de Democratische leiders van de Senaat. Hij was voorzitter van de American Association of Political Consultants en is lid van de Hall of Fame van die vereniging. Hij is ook de voorzitter van de Democratische meerderheid voor Israël.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *