Staatssecretaris Antony Blinken veroordeelde de aanval door onbekende aanvallers op een Amerikaans konvooi in Nigeria, waarbij vier mensen om het leven kwamen, onder wie twee personeelsleden van het Amerikaanse consulaat in het land.

“We weten nog steeds niet wat het motief van de aanval is, maar op dit moment hebben we geen indicatie dat het tegen onze missie was gericht”, zegt Blinken. het staat in het persbericht. “We veroordelen deze aanval ten zeerste. We zullen nauw samenwerken met onze Nigeriaanse wetshandhavingscollega’s in een poging de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen.”

Bij de aanval, die dinsdag plaatsvond in de staat Anambra in het zuiden van het land, werd een konvooi met negen Nigeriaanse burgers geraakt, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vijf van hen waren medewerkers van de Amerikaanse missie in het land en vier waren lid van de Nigeriaanse politie.

Blinken zei dat het konvooi onderweg was om zich aan te sluiten bij de door de VS gefinancierde rampenbestrijding in de regio. Hij zei dat de VS “dringend” samenwerkten met Nigeriaanse functionarissen om “de locatie en toestand van de vermiste konvooileden te bepalen”.

“De Verenigde Staten hebben geen hogere prioriteit dan de veiligheid en beveiliging van ons personeel. We betuigen onze oprechte condoleances aan de families van de slachtoffers van de aanval en beloven al het mogelijke te doen om de vermisten veilig op te sporen”, aldus Blinken.

Witte Huis-woordvoerder John Kirby zei dinsdag dat er geen Amerikaanse burgers gewond zijn geraakt bij de aanval.

“Wat ik je kan vertellen is dat er geen Amerikaanse burgers bij betrokken waren en dat er dus geen Amerikaanse burgers gewond zijn geraakt”, zei Kirby. “Maar we zijn op de hoogte van enkele slachtoffers, misschien zelfs doden.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *