Volgens functionarissen van de National Archives and Records Administration (NARA) die eerder dit jaar met wetgevers spraken, heeft elke regering sinds president Reagan geheime informatie onder de Presidential Records Act verkeerd behandeld.

Ambtenaren onthulden dit toen ze begin maart achter gesloten deuren spraken met de House Intelligence Committee. volgens het transcript bijeenkomst die woensdag is aangekondigd.

De aankondiging komt op het moment dat er een onderzoek loopt naar president Biden en voormalig president Trump vanwege hun omgang met documenten van het Witte Huis nadat er geheime documenten waren gevonden op hun privé-eigendom.

NARA Chief Operating Officer William Bosanko vertelde wetgevers dat de dienst bij elke presidentiële regering sinds Reagan geheime informatie heeft gevonden die is opgeslagen in niet-geclassificeerde dozen. Bosanko zei dat die dozen in bewaring waren bij het bureau toen de documenten werden gevonden.

Ambtenaren ontdekten ook dat de kwestie van verkeerd omgaan met geheime documenten verder reikt dan het Witte Huis. Mark Bradley, hoofd van het Office of Information Security Oversight van het agentschap, vertelde de wetgevers dat hij sinds 2010 meer dan 80 telefoontjes heeft ontvangen van bibliotheken die geheime documenten hebben gevonden in documenten die toebehoren aan het Witte Huis. aan leden van het Congres.

Bradley zei dat wanneer congresleden met pensioen gaan, ze soms materiaal doneren aan bibliotheken. Bradley zei dat wijlen senator Edmund Muskie (D-Maine), die de kamer in 1980 verliet, 98 geheime documenten aan Bates College had verstrekt.

“Als die records zijn verwerkt, weten de bibliothecarissen dat ze ons moeten bellen”, zei Bradley. ‘We sturen een team om ze op te halen en terug te brengen naar Washington.’

In een verklaringMike Turner, voorzitter van de House Intelligence Committee (R-Ohio), zei: “Getuigenissen van ambtenaren van de National Archives and Records Administration maken duidelijk dat de behandeling en verkeerde behandeling van geheime documenten een probleem is dat verder reikt dan het Oval Office.”

“We hebben een betere manier nodig voor vertrekkende gekozen functionarissen – zowel in de uitvoerende als in de wetgevende macht – om geclassificeerd materiaal correct terug te sturen en de integriteit van onze nationale veiligheid te beschermen”, zei Turner.

Het afgelopen jaar zijn er geheime documenten gevonden in de privébezittingen van Trump, Biden en voormalig vice-president Mike Pence, wat wetgevers en federale functionarissen ertoe aanzette een onderzoek in te stellen. Trump wordt geconfronteerd met extra onderzoek vanwege zijn kennelijke inspanningen om te voorkomen dat Witte Huis-gegevens aan NARA worden teruggegeven.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *