Voormalig afgevaardigde Liz Cheney (R-Wyo.) drong er bij de Republikeinen op aan zich te concentreren op het verminderen van wapengeweld in plaats van het verbieden van de boeken, na een schietpartij op een school in Nashville, Tenn., waarbij drie kinderen en drie personeelsleden om het leven kwamen.

“Als we onze kinderen echt willen beschermen, moeten we minder tijd besteden aan het verbieden van boeken en meer tijd besteden aan het stoppen van het gruwelijke wapengeweld op onze scholen”, zegt Cheney. piepte Dinsdag.

Cheney’s opmerking kwam naar aanleiding van een soortgelijke opmerking van Jenna Bush Hager, een televisiepresentator en dochter van voormalig president George W. Bush.

“Ik heb een vriend in Nashville, dus ik wist van een van de 9-jarige meisjes die gisteren naar school ging en niet thuiskwam”, vertelde Bush Hager dinsdag aan de TODAY-show.

“We maken ons zorgen over het geven van Judy Blume aan onze kinderen en andere boeken die belangrijk zijn voor de geschiedenis, voor de structuur van ons land, en we maken ons geen zorgen om onze kinderen naar scholen te sturen waar ze niet veilig zijn?” voegde ze eraan toe. “Het is alsof ik gewoon niet begrijp wat er is gebeurd met het land waarvan ik weet dat je ervan houdt, waar ik van hou.”

Een oud-leerling van The Covenant School, een particuliere christelijke basisschool in Nashville, heeft zes mensen doodgeschoten, onder wie drie 9-jarigen, voordat hij maandag door de politie werd vermoord. De opname is tot nu toe de dertiende in zijn soort dit jaar.

Verschillende door de Republikeinen geleide staatswetgevers hebben onlangs wetgeving voorgesteld of aangenomen die de beperkingen op de boeken versoepelt. Volgens de American Library Association zonder winstoogmerk was er in 2022 een recordaantal pogingen om bibliotheekboeken en -bronnen te verbieden of te beperken.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *