Leden van de Congressional Negro Caucus brachten maandagavond door met praten over hoe zwarte vrouwen van vitaal belang waren in de strijd om het amendement inzake gelijke rechten op te nemen als het 28e amendement op de grondwet.

Het was de groep duidelijk waarom het nu tijd is om die wijziging tot de wet van het land te maken.

“Zwarte vrouwen hebben altijd voorop gestaan ​​in de strijd om gelijkheid in de grondwet van ons land te verankeren, maar we hebben niet altijd in de krantenkoppen gestaan ​​om dat werk te leiden”, zei afgevaardigde Cori Bush (D-Mo).

“Gelijkheid is te laat”, zei ze. “Ik sta vandaag ter ondersteuning van het amendement inzake gelijke rechten op de schouders van de vele zwarte vrouwen en LGBTQ+-mensen die al 100 jaar aan dit initiatief hebben gewerkt om hun oproepen kracht bij te zetten, oproepen die ze in deze kamer en daarbuiten hebben gedaan, die vandaag resoneren als de aanvallen op ze intensiveren ons.”

De opmerkingen van de congreslid kwamen vooruit op de oprichting van de Congressional Caucus on the Equal Rights Amendment, die Bush en Rep. Ayanna Pressley (D-Mass.) hebben opgericht en gezamenlijk zullen voorzitten met als enig doel de ERA op te nemen als de 28e grondwetswijziging .

Afgevaardigde Ayanna Pressley (D-Mass.) wordt gezien tijdens de eerste dag van de 118e zitting van het Congres op dinsdag 3 januari 2023.

Het amendement inzake gelijke rechten heeft een lange politieke geschiedenis

De ERA werd in 1923 door het Congres ingevoerd om gelijke rechten ongeacht geslacht in de grondwet te verankeren. Op 22 maart 1972 keurde het Congres het amendement goed met meer dan de vereiste tweederde meerderheid.

Desondanks hebben slechts 38 staten de ERA geratificeerd en slechts 27 staten hebben vandaag amendementen op het gebied van gelijke rechten in hun staatsgrondwetten.

Leden zeiden maandag dat de recente golf van anti-abortuswetten die het land overspoelt sinds de omverwerping van Roe v. Wade, samen met een reeks wetten die het onderwijzen van ras en racisme verbieden, de reden is waarom de ERA nu meer dan ooit nodig is.

Uiteindelijk zal het schrijven van het amendement in de Grondwet, zei Bush, leiden tot gelijke rechten, geweldpreventie, LGBTQ+-rechten, gelijkheid in de gezondheidszorg en reproductieve rechten.

Het horen van zwarte vrouwen is vooral van cruciaal belang om beleidsverandering te bewerkstelligen, voegde Pressley eraan toe.

“Als zwarte vrouwen die het recht hebben verdiend om lid te zijn van dit magnifieke lichaam, bevinden we ons op het kruispunt van zowel ras als geslacht”, zei Pressley. “Sommige van de meest diepgaande en invloedrijke politiek komen rechtstreeks voort uit onze geleefde ervaringen.”

“Ik weet hoe transformerend de ERA zal zijn voor miljoenen vrouwen en onze LGBTQ-broeders en -zusters in dit land”, zei Pressley.

“Het is lang geleden dat de grondwet onze gelijkheid en ons bestaan ​​in de ogen van de wet bevestigt”, zei ze. “De gevolgen zijn ingrijpend omdat vrouwen dagelijks te maken hebben met seksisme, zwangerschapsdiscriminatie, loonongelijkheid, seksueel geweld en voortdurende juridische aanvallen op onze lichamelijke autonomie. Nu hebben we een ERA nodig.”

Zwarte vrouwen speelden een sleutelrol in de geschiedenis van de ERA

Dit is niet de eerste keer dat Pressley spreekt over de noodzaak van een ERA.

Eind januari diende Pressley een gezamenlijke tweekamerresolutie in met senator Ben Cardin (D-Med.) bekrachtiging bevestigen Amendement over gelijke rechten.

Maandag kregen Bush en Pressley gezelschap van andere CBC-leden, waaronder Democratische afgevaardigden Sheila Jackson Lee (Texas), Joyce Beatty (Ohio), Yvette Clark (New York) en Alma Adams (North Carolina).

Staart. Summer Lee (D-Pa.). (AP-foto/Rebecca Droke)

Ze belichtten namen als suffragette en afschaffing van de doodstraf Sojourner Truth, Shirley Chisholm, de eerste zwarte vrouw die in het Congres werd gekozen, rechter Ketanji Brown Jackson van het Hooggerechtshof, de eerste zwarte vrouw die in het Hooggerechtshof diende, en vice-president Kamala Harris, de eerste zwarte van het land. vrouw. onderdirecteur.

Rep. Summer Lee (D-Pa.), De eerste zwarte vrouw gekozen uit Pennsylvania, en Rep. Jennifer McClellan (D-Va.), De eerste zwarte vrouw gekozen uit Virginia, gesloten opmerkingen vanaf maandag.

“Ik ben vandaag gefrustreerd omdat het niet voor alle gekozen leden van het Congres duidelijk is dat de rechten van alle vrouwen, vooral zwarte vrouwen, moeten worden beschermd”, zei Lee. “Nu we de Women’s History Month afsluiten, blijf ik standvastig in onze inspanningen om ervoor te zorgen dat onze dochters en kleindochters van de toekomst hierover niet hoeven te blijven debatteren.”

“Constitutionele gelijkheid is krachtig”, voegde Lee eraan toe. “Vrouwen en staten hebben hun deel gedaan om de ERA te ratificeren … maar nu moet het Congres snel volgen. We moeten deze actie ondernemen om een ​​stap dichter bij het verankeren van de waardigheid, menselijkheid en gelijkheid van alle mensen in de hoogste wet van het land te komen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *