Een grand jury uit Manhattan die de betrokkenheid van voormalig president Trump bij een geheime betaling uit 2016 onderzoekt, zal naar verwachting deze week geen aanvullend bewijs horen in het onderzoek, volgens een bron die bekend is met de zaak.

De grand jury zal naar verwachting woensdag niet bijeenkomen en zal donderdag bijeenkomen om een ​​andere zaak te overwegen, aldus de bron.

Hij bracht als eerste verslag uit over de plannen NBC-nieuws.

Een grand jury hoorde bewijs van een geheime betaling van $ 130.000 die Trumps persoonlijke advocaat en fixer, Michael Cohen, kort voor de verkiezingen van 2016 deed aan filmster Stormy Daniels, toen ze zich voorbereidde om het verhaal van haar tien jaar durende seksuele ontmoeting met Trump eerder naar buiten te brengen. – een affaire die Trump ontkent.

De openbaar aanklager van Manhattan, Alvin Bragg (D), heeft de afgelopen weken een reeks stappen ondernomen die aangeven dat de aanklagers bijna een definitief besluit hebben genomen over het al dan niet aanklagen.

De jury vergadert doorgaans op maandag, woensdag en donderdag. Juryleden horen vaak meer dan één zaak terwijl ze worden begeleid, en de tijdlijn blijft vloeiend omdat de procedure achter gesloten deuren wordt voortgezet.

Maandag werd voormalig National Enquirer-uitgever David Pecker gezien bij het verlaten van het gebouw van de grand jury.

Pecker, een sleutelfiguur in het onderzoek, kocht de rechten op onsmakelijke verhalen over Trump zonder ooit van plan te zijn ze te publiceren, een praktijk die bekend staat als ‘catch and kill’. Maar Pecker weigerde naar verluidt Daniels te betalen om haar stilte te kopen, en zei tegen Cohen dat hij de betaling rechtstreeks moest regelen, wat hij uiteindelijk deed.

Externe juridische waarnemers hebben gesuggereerd dat de compensatie van Trump aan Cohen aanklagers ertoe zou kunnen brengen om valse beschuldigingen tegen de voormalige president in te dienen als ze aantonen dat hij het ten onrechte als een juridische uitgave beschouwde.

Om de aanklacht echter om te zetten in een strafbaar feit, moeten openbare aanklagers het misdrijf van het vervalsen van zakelijke boeken ook koppelen aan een afzonderlijk strafbaar feit.

Nadat hij vorige week had voorspeld dat hij zou worden gearresteerd, viel Trump herhaaldelijk Bragg aan. De advocaten van de voormalige president voerden aan dat hij Cohen had terugbetaald met legitieme persoonlijke fondsen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *