De campagne van voormalig president Trump waarschuwde donderdag verschillende GOP-groepen om te stoppen met het gebruik van zijn beeltenis in hun fondsenwervingsboodschappen of het risico te lopen zijn potentiële steun te verliezen.

In de brief die hij ontving Politiektwee Trump-campagnefunctionarissen lieten de groepen weten dat Trump “niet instemt met het gebruik van zijn naam, beeltenis en beeltenis in geautoriseerde verzoeken om geld in te zamelen voor kandidaten die hij niet heeft gesteund en commissies die hij al dan niet onderschrijft.”

Susie Wiles en Chris LaCivita, twee Trump-campagnefunctionarissen die in de brief worden genoemd, voerden aan dat de fondsenwervingsberichten de indruk wekten dat het geld naar de campagne van de voormalige president zou gaan.

“President Trump heeft het machtigste, meest succesvolle merk in de geschiedenis van de Amerikaanse politiek opgebouwd – tegen hoge persoonlijke kosten en tol voor hemzelf en zijn familie”, aldus Wiles en LaCivita. “Als je de donateurs van de president bedriegt en zijn merk toe-eigent voor je eigen winst, ontneem je hem de financiering die zijn campagne nodig heeft om Joe Biden te verslaan en Amerika weer groot te maken.”

In de brief wordt gewaarschuwd dat het “hoogst onwaarschijnlijk” is dat de voormalige president zijn goedkeuring zou hechten aan, brieven zou ondertekenen of op evenementen zou verschijnen met kandidaten die verkopers in dienst hebben die de beeltenis van Trump gebruiken zonder zijn goedkeuring.

“In de toekomst zullen de president en zijn team bij het bepalen welke kandidaten moeten worden onderschreven, overwegen of een kandidaat een digitale fondsenwervende leverancier betaalt die routinematig geld int op zijn naam, gelijkenis en gelijkenis zonder zijn toestemming”, voegden Trump-campagnefunctionarissen eraan toe.

De brief is naar verluidt verzonden naar de campagnetak van House Republicans – het National Republican Congressional Committee (NRCC) – en naar 10 adviesbureaus, waaronder ColdSpark, Axiom Strategies en Targeted Victory, aldus Politico.

ColdSpark werkt samen met presidentskandidaat Nikki Haley’s Stand for America PAC. Het is recent werk gedaan voor verschillende andere campagnes, waaronder meerdere leden van het Huis.

Jeff Roe, CEO van Axiom Strategies, onlangs toegetreden Never Back Down PAC, die er bij de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), op aandringt zich kandidaat te stellen voor het presidentschap.

En Targeted Victory heeft de radio met senator Tim Scott (RC), die een presidentieel bod voor 2024 overweegt, samen met GOP-congresleiders.

The Hill nam contact op met de Trump-campagne en -groepen voor commentaar op de brief die deze week is verzonden.

Trump stuurde eerder in maart 2021 een brief aan de NRCC, het Republican National Committee (RNC) en het National Republican Senatorial Committee over het gebruik van zijn beeltenis. De RNC wees het verzoek om te stoppen echter af.

Bijgedragen door Amee LaTour.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *