De democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, sprak vrijdag zijn veto uit over een ingrijpende, door de GOP gesteunde wet die zou hebben verhinderd dat transgenderjongeren in de staat toegang krijgen tot genderbevestigende gezondheidszorg of gebruik maken van schoolfaciliteiten zoals toiletten of kleedkamers die passen bij hun genderidentiteit.

Senaatswet 150 probeerde ook klassikale instructie over “menselijke seksualiteit” tot en met de vijfde klas te verbieden, samen met instructie over genderidentiteit, genderexpressie of seksuele geaardheid voor studenten op alle niveaus.

Het Kentucky Department of Education en de State Board of Education zouden onder de voorgestelde wet worden ontmoedigd om beleid te implementeren of aan te bevelen dat vereist dat een transgenderstudent op school correct geslacht heeft. Het wetsvoorstel zou ook voorkomen dat lokale schooldistricten van personeel eisen dat ze de juiste voornaamwoorden gebruiken voor transgenderstudenten.

Het wetsvoorstel passeerde gemakkelijk beide huizen van de door de Republikeinen geleide wetgevende macht van Kentucky met veto-proof marges, en belandde op het bureau van Beshear, slechts een maand nadat het voor het eerst was voorgesteld aan de Senaat. De wetgevende macht van de staat is gepland om volgende week opnieuw bijeen te komen voor de laatste dagen van de wetgevende zitting van dit jaar, waar wetgevers kunnen stemmen om het veto van de gouverneur op te heffen.

Wetgevers in Kentucky stemden vorig jaar op dezelfde manier om het veto van Beshear op te heffen tegen een wetsvoorstel dat transgendervrouwen en -meisjes verbiedt deel te nemen aan vrouwensportteams – een maatregel die volgens Beshear destijds waarschijnlijk in strijd was met de Amerikaanse grondwet.

Beshear, die dit jaar herverkiesbaar is, ua veto bericht op vrijdag zei hij dat de maatregel “te veel overheidsbemoeienis toestaat in persoonlijke gezondheidskwesties en de vrijheid van ouders ontneemt om medische beslissingen te nemen voor hun kinderen.”

De voorgestelde wetgeving zou ouders ook de vrijheid ontnemen om beslissingen te nemen over de namen van hun kinderen, schreef Beshear in het bericht, en zou “onderwijzers en bestuurders in onderzoekers veranderen”.

Beshear voegde eraan toe dat hij zich zorgen maakt dat het voorgestelde wetsvoorstel, als het wordt aangenomen, nadelige gevolgen zou hebben voor de transgenderjongeren van de staat, daarbij verwijzend naar rapporten van het Trevor Project, een LGBTQ-organisatie voor zelfmoordpreventie onder jongeren, en de American Medical Association die de toegang tot genderbevestigende gezondheidszorg koppelen. met minder angst, depressie en suïcidaliteit onder transgenderjongeren.

“Het verbeteren van de toegang tot genderbevestigende zorg is een belangrijk middel om de gezondheidsresultaten voor de transgenderpopulatie te verbeteren”, schreef Beshear in het vetobericht van vrijdag. “Senaatswet 150 zal ertoe leiden dat zelfmoord onder jongeren toeneemt in Kentucky.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *