Volgens berichten in de media vielen de Chinese autoriteiten eerder deze week het kantoor van het Amerikaanse bedrijf in Peking binnen en arresteerden alle vijf de lokale medewerkers.

De Mintz Group, een in New York gevestigd due diligence-bedrijf, zei vrijdag dat zijn werknemers zonder voorafgaande kennisgeving waren vastgehouden en dat het kantoor in Peking was gesloten. De Wall Street Journal gemeld.

“Onze topprioriteit is de veiligheid en het welzijn van onze collega’s in China, waar we juridisch adviseurs hebben ingehuurd om samen te werken met de autoriteiten en onze mensen en hun families te ondersteunen”, aldus het bedrijf in een verklaring, aldus de Journal.

“De Mintz Group heeft geen formele juridische kennisgeving ontvangen van de zaak tegen het bedrijf en heeft de autoriteiten gevraagd om haar werknemers vrij te laten”, voegde het bedrijf eraan toe. “We zijn klaar om met de Chinese autoriteiten samen te werken om elk misverstand op te lossen dat mogelijk tot deze gebeurtenissen heeft geleid.”

De huiszoeking zou maandagmiddag zijn uitgevoerd, Reuters gemeld. Een woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei vrijdag niet op de hoogte te zijn van de zaak, meldt Reuters.

De aanval op het Amerikaanse bedrijf komt omdat de betrekkingen tussen Washington en Peking gespannen blijven, na de inval van een Chinese spionageballon in het Amerikaanse luchtruim vorige maand en Amerikaanse beschuldigingen dat China overweegt dodelijke hulp te verlenen aan Rusland voor zijn oorlog in Oekraïne.

Hill nam contact op met de Mintz Group voor commentaar.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *