Voormalig president Trump profiteert van een mogelijke aanklacht die deze week komt door een aantal fondsenwervende e-mails te sturen waarin hij zijn aanhangers vraagt ​​om te doneren aan zijn derde presidentiële campagne.

De openbaar aanklager van Manhattan, Alvin Bragg, heeft aangegeven bereid te zijn de voormalige president aan te klagen in verband met de betaling van zwijggeld aan volwassen filmster Stormy Daniels om te voorkomen dat ze een vermeende affaire zou onthullen tijdens de verkiezingen van 2016. Trump, die de affaire heeft ontkend, zei in een bericht op sociale media dat hij verwachtte deze week te worden gearresteerd in verband met het onderzoek, en riep zijn aanhangers op om te protesteren tegen een mogelijke aanklacht.

“Er worden barricades opgeworpen rond de strafrechtbank van Manhattan – terwijl onze natie wacht op de aankondiging of president Donald J. Trump zal worden aangeklaagd ondanks dat hij geen MISDAAD heeft begaan”, aldus een e-mail die dinsdag is verzonden om geld in te zamelen.

De e-mail voegde eraan toe dat Trump weet dat de “echte rechtvaardiging” zal komen op verkiezingsdag 2024, wanneer hij zegt dat hij het Witte Huis zal heroveren. De e-mail vraagt ​​om donaties en spoort supporters aan om “op een kritiek moment” een bijdrage te sturen aan de Trump-campagne.

“Als de medialekken correct zijn, zou dit de laatste keer kunnen zijn dat ik u schrijf vóór een mogelijke aanklacht. Dus ik wil van dit moment gebruik maken om je te BEDANKEN voor alle steun die je aan onze beweging hebt gegeven”, aldus een andere e-mail ondertekend door Trump.

Terwijl het nieuws over de mogelijke aanklacht van Trump het land in zijn greep houdt, maakte de voormalige president van de gelegenheid gebruik om aanhangers en leden van zijn partij te verzamelen voor zijn presidentiële campagne in 2024. Veel Republikeinen hebben zich naar de verdediging van Trump gehaast en het onderzoek naar het zwijggeld als politiek gemotiveerd aan de kaak gesteld.

Bragg zou een reeks verschillende aanklachten kunnen overwegen als hij ervoor kiest om Trump aan te klagen, die zich waarschijnlijk zal richten op het vervalsen van zakelijke documenten, zeggen juridische waarnemers. Deze potentiële aanklacht zou waarschijnlijk een misdrijf zijn, aangezien het moeilijk kan zijn om te upgraden naar een aanklacht wegens misdrijf.

Barricades werden maandag neergehaald buiten de strafrechtbank van Manhattan nadat Trump zijn aanhangers had opgeroepen te protesteren tegen zijn mogelijke afzetting. Wetgevers uitten ook hun bezorgdheid dat de oproep zou kunnen leiden tot geweld dat doet denken aan de aanslagen van 6 januari 2021 op het Capitool.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *