Voordat New York zijn eerste in het land passeerde moratorium op cryptocurrency-mining vorig jaar werd de mijnindustrie bedorven zonder enige regulering of toezicht. Maar het tij is aan het keren. Nu, na de regering-Biden aanbevolen meer regelgeving iSen. Ed Markey (D-Mass.)geïntroduceerd wetsvoorstel om het massale industriële energieverbruik te beteugelen, de industrie lijkt geschrokken – en vecht terug, verdrievoudiging zijn uitgaven aan lobbyisten op Capitol Hill. Sommige groepen zijn verdrievoudiging op Capitol Hill, waar ze ‘Right to Mine’-wetten in staten in het hele land doorvoeren. Deze rekeningen, met hun vermeende verbod op lokale gemeenschappen om bestemmingsplannen en geluidsverordeningen vast te stellen voor proof-of-work cryptocurrency-mijnbouwactiviteiten, zullen de rechten van gemeenschappen om te regeren en zichzelf te beschermen tegen belangen met winstoogmerk onderdrukken of op zijn minst ernstig verminderen. Ze geven geweldige aanbiedingen (de meeste crypto-mijnbouwbedrijven zijn goed gekapitaliseerd) “recht” om crypto te minen, zelfs boven uw recht op schoon water en lucht, een vredig huis en een leefbaar klimaat.

Veel mensen stellen zich cryptocurrency-miners voor als gewone mensen die thuis Bitcoin minen op hun laptops. Maar dat soort mining is slechts een kleine minderheid, want hoe meer rekenkracht je hebt, hoe meer Bitcoins je kunt verdienen, en mining kost in de loop van de tijd steeds meer energie. Mijnbouw is nu in de eerste plaats winstgevend voor grote bedrijven die de middelen hebben om tienduizenden krachtige speciale computers op te slaan en ze de hele dag door te laten draaien, elke dag weer.

Volgens een 2021 papier van het National Bureau of Economic Research gaat 90 procent van alle gedolven Bitcoins naar alleen de top 10 procent van mijnwerkers, en slechts 0,1 procent – ongeveer 50 mijnwerkers – controleert de helft van alle mijnbouwcapaciteit. Vergis je niet, rekeningen voor mijnbouwrechten zijn bedoeld om grote, winstgevende belangen te beschermen ten koste van lokale gemeenschappen.

Met duizenden machines die tegelijkertijd werken, is cryptocurrency-mining niet alleen een luide overlast, zoals buren van een mijnbouwfaciliteit in Limestone, Tennessee. beschreven het klinkt “als een straalmotor die stationair draait op een nabijgelegen asfalt.” Buren van Cryptocurrency Mining Facility in Cherokee County, NC, beschreef het geluid als “alsof je bovenop de Niagarawatervallen woont”, en in de buurt van de Niagarawatervallen zelf, klaagden de lokale bevolking dat de lokale cryptocurrency-mijnbouw letterlijk dempte het geluid van de val. Daar wonnen ze een bestemmingsverordening – een vorm van zelfbescherming van de gemeenschap die illegaal zou kunnen zijn volgens de mijnbouwrechtenwet van de staat.

De Right to Mine-accounts lijken ook te proberen mijnwerkers te beschermen tegen eerlijke elektriciteitsprijzen voor cryptocurrency-mijnwerkers – hoewel cryptocurrency-mijnactiviteiten vaak anderen de pech kosten om te delen in het energiebedrijf. Omdat deze faciliteiten zo energie-intensief zijn, hebben ze mogelijk nieuwe transmissie- en distributielijnen, infrastructuurupgrades en meer nodig. In Paducah, Kentucky, ontving het bijvoorbeeld Blockware Mining 12,7 miljoen dollar in transmissie upgrades, waardoor de rekeningen van vaste klanten van nutsbedrijven stijgen om upgrades te betalen. Het is ook gebruikelijk dat een cryptocurrency-mijnbouwoperatie gewoon opstijgt en weer vertrekt, waardoor de lokale bevolking strandt. De cryptocurrency-mijnbouwoperatie in Washington die in 2018 failliet ging, liet de lokale bevolking achter 700 duizend dollar in onbetaalde energierekeningen. Dit is een netto negatief punt voor deze gemeenschappen, vooral omdat cryptocurrency-mijnbouwactiviteiten bekend staan ​​om hun veelbelovende economische ontwikkeling en het scheppen van banen. zonder gewone bezorging.

De cryptocurrency-mijnindustrie wil je ook laten geloven dat ze de elektriciteitsnetten opruimt en doet wat ze kan om de klimaatverandering te bestrijden. Trap er niet in. Cryptocurrency-mijnwerkers lijken op zoek te zijn naar de goedkoopste energie die ze kunnen vinden, waar ze die ook kunnen vinden. hoe vies het ook is. In Missouri zou House Bill 764, die momenteel door de wetgevende macht van de staat loopt, het elektriciteitsverbruik op het door kolen gedomineerde elektriciteitsnet verhogen, waardoor de overgang van de staat naar schone energie wordt vertraagd. Montana wordt op dezelfde manier gedomineerd door steenkool, en een wetsvoorstel voor mijnbouwrechten dat onlangs door de senaat is aangenomen, zou voorkomen dat meer lokale overheden de gunstige voorschriften zoals die in Missoula County ontworpen om de lokale gemeenschap en het milieu te beschermen tegen de negatieve gevolgen van mijnbouw. Mississippi, een andere staat waar onlangs een wetsvoorstel voor het recht op mijnen door de senaat is aangenomen, heeft een elektriciteitsnet dat wordt gedomineerd door gefractioneerd gas. Al deze staten nemen wetgeving aan die de CO2-voetafdruk van de VS zal vergroten in een tijd waarin we lasergericht moeten zijn om deze waar mogelijk te verkleinen.

Aanvaller? Cryptocurrency hoeft niet ten koste te gaan van ons milieu. Proof-of-work cryptocurrency-mining is verre van de enige manier om cryptocurrencies te valideren – andere methodologieën hebben geen buitensporige energievereisten of andere gevolgen voor het milieu. Het is dus heel goed mogelijk dat beleidsmakers pro-crypto en pro-business zijn zonder anti-gemeenschap en lokale overheid te zijn. Eigenlijk, lokale bedrijfsleven in de staat New York pleitte voor een moratorium op cryptocurrency-mijnbouw omdat de negatieve effecten van mijnbouw hun levensonderhoud op het platteland en de landbouw bedreigen. De federale overheid kan er niet voor terugschrikken om deze industrie te reguleren, en staten die hetzelfde willen doen, zouden naar de staat Washington moeten kijken als model, waar Huisrekening 1416 zal normen voor schone energie toepassen op cryptocurrency-mijnwerkers. Of natuurlijk een moratorium op cryptocurrency mining in New York. We kunnen het allemaal hebben, maar niet als de voorstellen voor mijnbouwrechten wet worden.

Liz Moran is beleidsadvocaat bij het Northeast Office of Earth Justice en werkt aan beleid om de klimaatcrisis te bestrijden, de waterkwaliteit te beschermen, de volksgezondheid en het milieu te beschermen tegen giftige chemicaliën en duurzamere voedsel- en landbouwpraktijken te creëren.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *