(NEXSTAR) – De lente staat voor de deur (technisch gezien begint het op 20 maart), wat betekent dat u uw tuin binnenkort klaar kunt maken. Of u nu uw eigen producten kweekt of de aantrekkingskracht van uw huis verbetert, u moet rekening houden met de belangrijkste doelgroep voor uw tuin: lokale bestuivers.

Het voedsel waar we elke dag van genieten – zoals fruit en groenten, noten, kruiden en zelfs chocolade en koffie – zou niet mogelijk zijn zonder bestuivers. Ze helpen ook schoon water te ondersteunen door hun werk in plantengemeenschappen, USDA legt uit.

In totaal is het werk van bestuivers volgens de USDA elk jaar $ 200 miljard waard. Dit houdt geen rekening met het onschatbare werk dat ze doen in onze achtertuintuinen.

Als je aan bestuivers denkt, denk je meteen aan bijen: honingbijen, hommels, timmermansbijen, wat dan ook. Maar bestuivers zijn ook vogels, vleermuizen, motten, vliegen, kevers, wespen en kleine zoogdieren.

Honingbijen staan ​​echter niet noodzakelijkerwijs aan de top van de bestuiverspiramide.

“In vergelijking met sommige andere inheemse bijen zijn honingbijen minder efficiënt of niet in staat om sommige van onze voedselgewassen te bestuiven”, vertelt Susan Carpenter, curator van inheemse plantentuinen aan de University of Wisconsin-Madison Arboretum, aan Nexstar. In plaats daarvan zijn honingbijen “huisdieren die worden onderhouden en verzorgd door imkers” die “schadelijk kunnen zijn voor de grote verscheidenheid aan inheemse bijen” om je heen.

Bloemen zijn ook niet alles voor bestuivers.

Zoals Carpenter uitlegt, zijn er enkele bestuivers die slechts één of enkele bloemen gebruiken. De beperkte bloeitijd overlapt mogelijk niet met de actieve tijd van bestuivers, en bloemen die “gekweekt zijn voor schoonheid of nieuwe kenmerken” kunnen de beschikbaarheid van stuifmeel en nectar beperken, waardoor ze “onbruikbaar worden voor bestuivers”. Sommige van de planten die bij uw plaatselijke kwekerij worden verkocht het zijn misschien niet eens inheemse plantenwat het voor bestuivers nog moeilijker – of onmogelijk – maakt om hun werk te doen.

Het is niet verrassend dat het behandelen van planten met insecticiden ze giftig kan maken voor bestuivers of de voortplanting kan verminderen, merkt Carpenter op. U moet indien mogelijk ook uw gazon niet behandelen, vooral als u gazonplanten heeft.

Veel steden zijn gelanceerd initiatief “niet maaien mei”. bedoeld om bestuivers te ondersteunen. Gedurende deze maanden worden bewoners aangemoedigd om hun gazon te laten groeien zonder te maken te hebben met anders van toepassing zijnde stadsverordeningen die mogelijk frequent onderhoud vereisen.

“No Mowing May was een goede manier om een ​​gesprek op gang te brengen over duurzame gazonverzorging en de financiële en milieukosten van chemisch behandelde gazons met een lage diversiteit”, zegt Carpenter. “Als een gazon geen bloeiende planten heeft of bloeiende planten heeft die in mei niet bloeien, zal het een maand laten groeien geen bloembronnen toevoegen. Kruipende Charlie, paardebloemen en viooltjes zijn drie gazonplanten die vroeg in het seizoen bloeien, dus bezoekende bestuivers kunnen hiervan profiteren.”

Als het gaat om het helpen van bestuivers elders in uw tuin en in uw tuin, raadt Carpenter inheemse planten aan. USDA somt meer binnenlandse bestuivers op per regio.

Deze omvatten soorten zoals lelietje-van-dalen uit Michigan voor staten in het noordoosten en noorden van het middenwesten, vlinderplant voor gebieden rond de Great Smoky Mountains, Texas bluebonnet in de zuidelijke vlaktes en Rocky Mountain-bijen in een groot deel van het westen.

“Dezelfde tuinierpraktijken die bestuivers ondersteunen, zullen ook ander leven en de natuur ondersteunen – zangvogels, dieren en nuttige insecten zijn enkele voorbeelden van groepen die baat hebben bij het kweken van inheemse planten”, voegt Carpenter toe.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *