Bank Credit Suisse zal worden gekocht door rivaliserende UBS, de grootste bank van Zwitserland, in een noodopkoop om een ​​bredere crisis in het wereldwijde banksysteem te voorkomen.

Over de overname van Credit Suisse door UBS ter waarde van $3,2 miljard werd snel overeenstemming bereikt, waarbij ambtenaren de deal wilden afronden voordat de markt op maandag openging.

“Met de overname van Credit Suisse door UBS is er een oplossing gevonden om de financiële stabiliteit te waarborgen en de Zwitserse economie te beschermen in deze uitzonderlijke situatie”, zegt de Zwitserse Nationale Bank. het staat in het persbericht Zondag.

UBS zal volgens de verklaring ook een lening van maximaal 108 miljard dollar kunnen krijgen van de Zwitserse Nationale Bank.

De overname van Credit Suisse komt nadat de bank werd opgeschrikt door onzekerheid in de financiële sector als gevolg van de historische ineenstorting van de Silicon Valley-bank in de VS eerder deze maand. Na de ineenstorting van het in Californië gevestigde bedrijf kregen een aantal andere banken, ook in andere landen, te maken met schokken in hun aandelenkoersen doordat investeerders en spaarders het vertrouwen in enkele middelgrote banken verloren.

Amerikaanse functionarissen kwamen in actie om alle onverzekerde deposito’s bij Silicon Valley Bank te beschermen, veel verder dan de $ 250.000 verzekeringsgarantie aangeboden door de Federal Deposit Insurance Corporation. Maar de stappen om het consumentenvertrouwen te stimuleren hebben de bezorgdheid over de bredere bankencrisis niet volledig weggenomen.

De ineenstorting van Credit Suisse komt nadat de Zwitserse Nationale Bank vorige week een reddingspakket van $ 54 miljard had aangeboden. Maar dit redde de bank niet van aanhoudende problemen die werden geaccentueerd door de bredere wereldwijde bankproblemen. Vorig jaar boekte de bank de grootste verliezen sinds de financiële crisis van 2008.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *