Na een moeizame start van hun nieuwe meerderheid, bereikten de Republikeinen van het Huis hun pas en boekten overwinningen die de Democraten en president Biden verdreven. Maar nu we de 100 dagen in functie naderen, met onderhandelingen over het schuldenplafond en belangrijke wetgeving in het verschiet, zal de uitdaging zijn om de conferentie in harmonie te houden.

Bij de verkiezing van House Speaker Kevin McCarthy (R-Calif.) in januari vroegen waarnemers zich af of de caucus overeenstemming kon bereiken over belangrijke kwesties met een meerderheid van vijf zetels. Het terugdringen door gematigde wetgevers leidde tot een strijd om genoeg stemmen te krijgen om Rep. Ilhan Omar (D-Minn.) uit de House Foreign Affairs Committee te verwijderen en de vertraging af te dwingen van een grens- en immigratiewet die naar verwachting vervroegd zou worden gestemd.

In de afgelopen weken heeft de House GOP echter enkele overwinningen behaald door wetgeving naar Biden te sturen en de Democraten te verdelen.

Biden veranderde van standpunt om de afkeuring van de misdaadwet van DC te ondersteunen – verblind door House Democrats. Van de president wordt ook verwacht dat hij zijn eerste veto uitspreekt over een door de GOP geleide maatregel van het Huis om een ​​federale regel over het overwegen van normen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) bij investeringen ongedaan te maken.

Bij de onderzoeken van de commissie kregen Republikeinen van de House Oversight Committee lang gezochte toegang tot rapporten van het ministerie van Financiën over verdachte activiteiten in verband met bedrijven die banden hebben met leden van de Biden-familie. Grenspatrouillechef Raúl Ortiz vertelde tijdens een hoorzitting van het House Homeland Security Committee dat de VS geen “operationele controle” hebben over de zuidelijke grens, wat afwijkt van de minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas en de argumenten van de House Republican ondersteunt die de basis zouden kunnen leggen voor de afzetting van de secretarissen.

“We hebben een aantal grote overwinningen behaald”, zei Steve Scalise, leider van de House Majority (R-La.). “En dit alles is geworteld in de strijd voor gezinnen die het moeilijk hebben en het nakomen van onze beloften. We hebben ons aangemeld voor een heel specifiek programma. We spraken over het aanpakken van inflatie en het verlagen van energiekosten, het aanpakken van misdaad in gemeenschappen, het beveiligen van de grens en de wet op de ouderlijke rechten.”

“Onze conferentie is op dit moment heel uniek”, voegde Scalise eraan toe.

De race voor voorzitters van aangesloten caucuses

Leden zeggen dat hoe rommelig de race om het voorzitterschap destijds ook was, het hielp bij het opbouwen van relaties tussen conferentiefacties.

Rep. Garret Graves (R-La.), een McCarthy-bondgenoot die nauw betrokken was bij de onderhandelingen tijdens die sage, vertelde The Hill dat hij het harde lid van de Freedom Caucus Rep. Chip Roy (R-Texas) niet zo goed kende. Maar nu heeft hij “enorm respect”.

“Het is een gezonde oefening geweest om met elkaar te praten, elkaar te leren kennen en meer vertrouwen op te bouwen”, zei Rep. Richard Hudson (RN.C.), voorzitter van het National Republican Congressional Committee, over de presidentsverkiezingen. “Het vertrouwen dat we daar hebben opgebouwd, zal ons dit jaar blijven belonen.”

Spraakmakende controverses hebben echter enkele successen van de Tweede Kamer overschaduwd.

McCarthy gaf Fox News-presentator Tucker Carlson toegang tot de beveiligingsbeelden van het Capitool vanaf 6 januari 2021, en Carlsons gebruik van de beelden om de rellen af ​​te schilderen als “overwegend vreedzame chaos” leidde tot tweeledige verontwaardiging. De president weigerde steun te verlenen aan het ontslag van vertegenwoordiger George Santos (RN.Y.) vanwege zijn toegegeven leugens en vragen over zijn financiën totdat het onderzoek naar hem is voltooid, en brak met een aantal GOP-collega’s van Santos in New York.

En de grote wetgevingskwesties die voor ons liggen, kunnen de harmonie van de Republikeinse Partij op de proef stellen.

“We hebben een aantal echt, echt uitdagende dingen voor ons, hoe het ook zij [the Federal Aviation Administration funding] rekening, de boerderijrekening, de FISA-autorisatie – uiteraard hebben we dingen op het budget en het schuldenplafond die aan de horizon liggen, ‘zei Graves. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een goede basis hebben en dat we met een aantal van deze leden aan deze zaken kunnen blijven werken.”

Budget, schuldlimiet zijn groot

Huisrepublikeinen kwamen zondag bijeen om strategieën te bedenken voor wat er daarna komt op hun jaarlijkse conferentie over de kwesties in Orlando, Florida, die tot en met dinsdag loopt.

Een van de belangrijkste punten zullen zeker de onderhandelingen over de schuldlimiet zijn. Biden drong er bij de GOP van het Huis op aan om zijn budget vrij te geven alvorens onderhandelingen te beginnen, maar McCarthy zei dat het Witte Huis de vrijgave van het budget heeft uitgesteld zorgde voor een domino-effect.

De House Freedom Caucus heeft onlangs een ontwerp van de bezuinigingen vrijgegeven als voorwaarde voor het overwegen van een stemming om het schuldenplafond te verhogen. Hoewel het waarschijnlijk agressiever zal zijn dan het uiteindelijke plan van de GOP House Budget Committee, heeft de hard-line groep aangegeven open te staan ​​voor onderhandelingen

“Een van de grote sleutels is om dat open communicatiekanaal te hebben en dat alle stemmen worden gehoord en dat het eerlijk is, niet alleen window dressing, maar dat het echt is”, zei Rep. Scott Perry (R-PA .), voorzitter van de House Freedom Caucus. . “Ik weet dat het niet altijd op mijn manier gaat, maar ik moet iets zeggen. En ik denk dat als iedereen het gevoel heeft dat ze behoorlijk geschokt zijn, en weet je, dit is het beste wat we kunnen krijgen onder de gegeven omstandigheden, dat zal veel mensen aantrekken.

Die open communicatiekanalen – waaronder regelmatige ontmoetingen met McCarthy en caucushoofden – markeren een verandering ten opzichte van eerdere GOP-presidenten, zei Perry.

De energierekening brengt de proef op de som

Later deze maand zullen de Republikeinen stemmen over hun eerste grote wetgevingspakket, dat McCarthy HR 1 noemde: The Lower Energy Costs Act, een alomvattend door Scalise geleid wetsvoorstel gericht op het stimuleren van de energieproductie en het stroomlijnen van het vergunningsproces.

Republikeinen zijn van mening dat toenemende energieproductie algemeen populair is bij de GOP en een aantal andere prioriteiten raakt. Senaatsleider Chuck Schumer (DN.Y.) zei dat het “dood bij aankomst” in de Senaat zou zijn, maar een startpunt zou kunnen zijn in onderhandelingen over mogelijke hervormingen.

“Energie stond centraal in veel van de gesprekken die gezinnen voerden over de hoge kosten van alles, van inflatie tot kruidenierswaren”, zei Scalise.

Maar hoewel de kwestie populair is, zal het pakket de eenheid van de partij op de proef stellen, en de leden zeggen dat er meer moet worden gedaan om het door een kleine meerderheid te krijgen.

“Zoals bij de meeste grote biljetten rijg je de naald in. Je hebt overal links en rechts problemen waar je mee te maken hebt”, aldus Graves. “Er zijn dus nog gesprekken gaande met een aantal mensen om er zeker van te zijn dat we de juiste balans vinden.”

Mychael Schnell droeg bij.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *