Michael Cohen, de voormalige persoonlijke advocaat van ex-president Trump, zei zondag dat hij was gevraagd om maandag als weerleggingsgetuige te verschijnen op het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan, maar voegde eraan toe dat hij geen andere details over de zaak kende.

Alex Witt van MSNBC vroeg Cohen of hij nog meer getuigen op kantoor verwachtte, daarbij verwijzend naar meerdere rapporten. Cohen zei dat hem was gevraagd om als weerleggende getuige naar het kantoor van de officier van justitie te gaan, maar hij wist niet of het voor een grand jury zou zijn of alleen in een vergadering. Hij gaf aan dat het parket maandag nog een getuige zou brengen, maar hij wist niet wie die persoon was.

“Er is mij gevraagd beschikbaar te zijn en morgen in het kantoor van de officier van justitie te zijn als weerleggingsgetuige”, zei Cohen.

Toen Witt vroeg of dat een weerlegging was van ‘wie of wat’, zei Cohen dat dat niet duidelijk was gemaakt.

“Ik weet niet wie die persoon is. Het is duidelijk dat als ik erachter kom wie die persoon is, ik weet wat het probleem is, want ik was er persoonlijk bij betrokken, ‘zei hij. “Nogmaals, ik weet het niet. Het is een beetje voorbarig voor mij om vragen te beantwoorden over een onderwerp waarvan ik, nogmaals, niet weet wie die persoon is en of die persoon de waarheid gaat vertellen of niet.”

De verwachting neemt deze week toe over een mogelijke aanklacht tegen Trump in verband met de geheime betaling, die Cohen toegaf tijdens de val van Trumps campagne in 2016 om te voorkomen dat Daniels een affaire zou onthullen die ze zei te hebben gehad met de voormalige president. Trump heeft de affaire ontkend.

Aanklagers bouwen een zaak op die zich concentreert op de betaling, die gedeeltelijk in strijd is met de campagnefinancieringswetten vanwege het bedrag en de manier waarop het werd gerapporteerd, maar waarschijnlijk alleen zal resulteren in een aanklacht wegens misdrijf. De zaak werd gesloten voordat deze werd heropend door officier van justitie Alvin Bragg.

In 2018 werd Cohen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens het regelen van betalingen om vermeende Trump-transacties te verdoezelen. Hij werd ook veroordeeld tot het betalen van $ 1,4 miljoen aan restitutie en had $ 500.000 verbeurd verklaard. Zijn straf liep in 2021 af.

Cohen brak onvermurwbaar met Trump.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *