Het versnelde onderzoek naar de betrokkenheid van voormalig president Trump bij het witwasschandaal heeft een nieuw gezicht gekregen, een gezicht dat niet kan wachten om in de ether te komen voordat mogelijke strafrechtelijke vervolging mogelijk is.

Joe Tacopina maakt deze week de rondes op tv en verdedigt enthousiast de voormalige president in de rechtbank van de publieke opinie, terwijl Manhattan District Attorney Alvin Bragg zijn presentatie voor een grand jury lijkt af te ronden en een betaling van $ 130.000 aan filmster Stormy Daniels voor volwassenen overweegt de presidentsverkiezingen van 2016. .

Trump zelf zei zaterdag dat zijn arrestatie op dinsdag zou kunnen komen, wat de autoriteiten van New York in vuur en vlam zette.

“Protesteer, neem onze natie terug!” Zei Trump in een bericht op Truth Social, waarin hij supporters aanspoorde om te protesteren tegen zijn mogelijke arrestatie.

Tacopina’s stijl trok vergelijkingen met die van zijn cliënt en deed het onderzoek af als een onderzoek dat “een gezonde dosis afkeer zou moeten opwekken bij advocaten, de juridische gemeenschap, aanklagers en advocaten”.

Hij verdedigde Trump omdat hij ten onrechte zei dat hij niet op de hoogte was van de betaling – “Dat is natuurlijk niet waar”, zei hij deze week op MSNBC – en voerde aan dat de uitwisseling op geen enkele manier in strijd was met de wetten op campagnefinanciering, de beschuldiging zelf van een voormalige Trump fixer Michael Cohen pleitte schuldig aan.

Tacopina’s blitse binnenkomst komt te midden van een vlaag van activiteit in de sonde.

Een grote jury hoorde Cohen deze week, terwijl Daniels officieren van justitie ontmoette in wat volgens haar deel uitmaakte van haar ‘voortdurende strijd voor waarheid en gerechtigheid’.

Trump heeft ontkend een relatie met Daniels te hebben, maar de mogelijke zaak zou zich grotendeels richten op de rol van de voormalige president bij het beheren van de betaling en of wat hij enkele dagen voor de verkiezingen van 2016 deed in strijd was met de wetten op campagnefinanciering. De firma Trump bestempelde de terugbetalingen van Cohen als juridische kosten en maakte ze niet bekend in rapporten over de campagnefinanciering.

Tacopina, een voormalig openbaar aanklager in Brooklyn, is al tientallen jaren op de nationale televisie te zien en heeft een klantenlijst opgebouwd met beroemdheden als Michael Jackson, A-Rod, Meek Mill, A$AP Rocky en Don Imus.

“De man is gemaakt voor televisie”, zegt Phil Griffin, voormalig president van MSNBC. zei Wesport tijdschrift 2002. “Hij heeft de uitstraling, hij heeft de stem, het speelt allemaal een rol, maar eigenlijk zijn zijn autoriteit en eerlijkheid zo verfrissend. Er zijn gasten die de tijd vullen met scherts, en dan is er Joe die zegt: ‘Je hebt het mis!'”

Tacopina reageerde niet op vragen van The Hill.

Hij heeft in het verleden ook Trump-bondgenoten vertegenwoordigd, waaronder Bernard Kerik, een voormalige politiecommissaris van New York die ook het team van Rudy Giuliani hielp bij het onderzoeken van vermeende kiezersfraude bij de verkiezingen van 2020. Tacopina diende als Keriks advocaat in een zaak waarin hij uiteindelijk schuldig pleitte aan belastingfraude en andere aanklachten in 2007 en kreeg later gratie van Trump.

Maar Keriks relatie met Tacopino verzuurde. Tim Parlatore, nu een advocaat die Trump vertegenwoordigt in zaken voor speciaal aanklager Jack Smith, werd door de voormalige politiecommissaris geselecteerd om een ​​rechtszaak aan te spannen wegens vermeende wanpraktijken nadat Tacopina sprak met de federale autoriteiten over de zaak. Het pak is echter ze was laatr afgewezen.

Naast het witwasonderzoek vertegenwoordigde Tacopina de voormalige president ook in een civiele rechtszaak wegens beschuldiging van aanranding door auteur E. Jean Carroll, wiens beweringen Trump ook ontkent.

Takopina vertelde hij CNN in 2018 dat hij kort met Daniels overlegde over de geheimhoudingsovereenkomst, een detail dat een probleem zou kunnen worden als aanklagers Trump aanklagen. Tacopina weigerde destijds grotendeels om de kwestie te bespreken en zei “er is een advocaat-cliënt-privilege dat zelfs met overleg verbonden is”.

Hoewel hij vele beroemdheden en politici heeft vertegenwoordigd, voegt hij nu Trump toe voorafgaand aan wat de eerste strafrechtelijke aanklacht tegen een voormalige Amerikaanse president zou kunnen zijn.

Nadat de aanklagers van Manhattan Trump hadden gedagvaard om te getuigen voor een grand jury die bewijsmateriaal in het onderzoek hoorde, meestal een signaal dat aanklachten waarschijnlijk zijn, zei Tacopina naar verluidt verkrampt afgelopen weekend in Mar-a-Lago met andere Trump-assistenten om zijn volgende stappen te bespreken.

Maandagochtend was Tacopina de ether ingegaan om luidruchtig zijn cliënt te verdedigen, en verscheen op ABC, Fox News en MSNBC.

Het begon met een interview op “Good Morning America”, waarin hij Trump beschreef als een slachtoffer van afpersing en het idee verwierp dat het geheime geld zou kunnen worden betrapt op schending van de regels voor campagnefinanciering.

“Ik weet niet wanneer we besloten om slachtoffers van afpersing te vervolgen”, zei Tacopina tegen presentator George Stephanopoulos. “Hij ontkende de affaire heftig, maar hij moest het geld betalen omdat het een beschuldiging zou zijn die hem publiekelijk in verlegenheid zou brengen – ongeacht de campagne.”

Maar Andrew Weissmann, een voormalig aanklager die een van de leidende advocaten was in het onderzoek van Mueller, zei dat de claim zelf problematisch is.

“Het is een bekentenis dat hij $ betaalde (wat hij ontkende) en dat de $ niet voor juridische kosten was (coververhaal). Omdat de strafzaak in New York naar verluidt draait om de misdaad van het vervalsen van zakelijke gegevens – zijn ‘verdediging’ is een bekentenis, ‘zei Weissmann schreef hij op Twitterter.

De volgende dag werd het spannend, toen Tacopina sprak met MSNBC-presentator Ari Melber, die een clip uit 2018 van Trump afspeelde en aangaf dat hij niet op de hoogte was van de Daniels-betaling en het een leugen noemde.

Tacopina erkende dat dit niet waar was, maar schoot terug en zei dat Trump de voorwaarden van de vertrouwelijke schikking niet had geschonden.

Hij pakte het papier in Melbers hand dat aantekeningen op de verklaring leek te bevatten en zei: ‘Leg het papier neer. Leg het papier neer, laat me antwoorden. Dat hebben we niet nodig.”

Tijdens primetime op woensdag voegde Tacopina zich bij Fox’s Sean Hannity voor een vriendelijker interview. Tacopina zei dat het rechtssysteem “volledig bewapend” is geworden.

Tacopina’s rondes – zowel qua affect als qua inhoud – hebben andere kritiek gekregen, met de nachtelijke komiek Jimmy Kimmel die grapte dat Tacopina “lijkt te zijn geboren in de asbak van Rudy Giuliani’s Lincoln Continental.”

Cohen, die iets meer dan een jaar in de gevangenis heeft doorgebracht en nog eens anderhalf jaar onder huisarrest heeft gestaan ​​vanwege zijn connectie met de Daniels-uitbetaling, trok ook vergelijkingen met Giuliani en zei dat Tacopina in “de voetsporen trad van Rudy ‘Colludy’.

“Eerlijk gezegd schaamde ik me voor hem. Ik schaamde me eigenlijk voor ons beroep’, zei Cohen.

Hij voegde eraan toe dat verslaggevers de argumenten van Tacopina in realtime betwistten, waardoor het werk van de advocaat moeilijk werd.

“Je speelt niet op een feestje als je aan tafel zit tegenover Ari Melber. En hij zou niet zomaar het antwoord accepteren dat Joe Tacopino bedacht. Hij ging hem uitdagen. En helaas is het niet de eerste keer. George Stephanopoulos deed precies hetzelfde en gaf hem les. Hij laat Trump er slechter uitzien, als dat mogelijk is.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *