Robert Costello, een voormalig juridisch adviseur van ex-Trump-advocaat Michael Cohen, zal maandag verschijnen voor een grand jury in New York die voormalig president Trump onderzoekt wegens zijn vermeende betrokkenheid bij zwijggeldbetalingen.

Costello, die onlangs Rudy Giuliani en Steven Bannon vertegenwoordigde tijdens het onderzoek van het ministerie van Justitie en de hoorzitting van de commissie van het Huis van 6 januari, bevestigde aan The Hill dat hij maandag voor een grand jury zal verschijnen.

CNN maakte zijn geplande optreden eerder op zondag bekend. De New York Times meldde dat mensen die bekend waren met de zaak zeiden dat Costello zou getuigen voor een grand jury om de geloofwaardigheid van Cohen aan te vallen. Cohen, een kroongetuige in de zaak, zei zondag dat hij was gevraagd om te verschijnen als “weerleggende getuige” door het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan.

The Times meldde ook dat Costello op verzoek van het juridische team van Trump voor een grand jury zal verschijnen, mogelijk in een poging Cohens getuigenis over de geheime betalingen te ondermijnen.

The Hill heeft contact opgenomen met Costello voor commentaar.

Cohen vertelde zondag aan Alex Witt van MSNBC dat hij niet wist of zijn optreden maandag voor een grand jury zou zijn of alleen voor een ontmoeting met het parket. Ook kondigde hij aan dat er maandag nog een getuige zou verschijnen, maar hij wist niet wie dat was.

“Ik weet niet wie die persoon is. Het is duidelijk dat als ik erachter kom wie die persoon is, ik weet wat het probleem is, want ik was er persoonlijk bij betrokken, ‘zei hij. “Nogmaals, ik weet het niet. Het is een beetje voorbarig voor mij om vragen te beantwoorden over een onderwerp waarvan ik, nogmaals, niet weet wie die persoon is en of die persoon de waarheid gaat vertellen of niet.”

De New Yorkse grand jury die de betaling onderzoekt, kwam deze week in de nationale schijnwerpers nadat Trump zaterdag in een Truth Social-bericht zei dat hij verwachtte dinsdag te worden gearresteerd in verband met het onderzoek. De president riep ook op tot protesten tegen zijn arrestatie, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over geweld.

Een grand jury onderzoekt Trump wegens betalingen aan Stormy Daniels om te voorkomen dat ze een vermeende affaire die ze met de voormalige president had aan het licht zou brengen. Cohen gaf toe dat hij bij het plan betrokken was, terwijl Trump ontkent dat de affaire überhaupt heeft plaatsgevonden.

In 2018 werd Cohen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens fraude en betaalde hij $ 1,4 miljoen aan restitutie en werd $ 500.000 verbeurd verklaard.

Costello sprak naar verluidt met Cohen over het vertegenwoordigen van hem in 2018 en benaderde vervolgens Trump-functionarissen over gratie namens Cohen. Hun relatie verzuurde echter toen Cohen een uitgesproken criticus van Trump werd en Cohen weigerde Costello’s juridische rekening te betalen, meldt de New York Times.

Bereikbaar voor commentaar, weigerde het kantoor van de officier van justitie te bevestigen of Costello voor een grand jury zou verschijnen en weigerde commentaar te geven op de beweringen van Trump dat hij dinsdag zou worden gearresteerd.

Bijgewerkt: 18:32

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *