Zoals ik al vaak heb gezegd, ben ik noch voor de Democratische Partij, noch voor de Republikeinse Partij. Ik ben op zoek naar en steun degenen die deel uitmaken van de “Pragmatic Party of Common Sense”.

Naar mijn mening zijn er maar weinig groepen die harder werken, meer gezond verstand hebben of meer pragmatische oplossingen bieden dan boeren, veeboeren en vrachtwagenchauffeurs. Onlangs hebben sommige leden van deze groepen met “waarschuwingsvlaggen” gezwaaid over de gevaren voor het functioneren van onze samenleving – en toch hebben de meeste van onze wereld “leiders” een oogje dichtgeknepen voor hun smeekbeden, of erger nog, geprobeerd degenen te belasteren die spreek je uit over problematisch overheidsbeleid.

Ga voor een voorbeeld van dergelijke pesttactieken terug naar het jaar 2022, toen meer dan 50.000 vrachtwagenchauffeurs door Canada reden naar de hoofdstad van het land, Ottawa. protesteren Het vaccin tegen COVID-mandaten. Deze vrachtwagenchauffeurs werden al snel belasterd door de liberale Canadese regering en sommige media. Sommigen werden gearresteerd en van sommigen werd hun bankrekening bevroren. Allemaal omdat ze wilden blijven werken om in hun levensonderhoud te voorzien voor zichzelf en hun families – maar de wettigheid van de vaccinatiebestelling in twijfel trokken.

Veel van deze vrachtwagenchauffeurs waren niet per se tegen vaccins, boosters of maskers. Ze wilden de problemen die voortvloeien uit de pandemie beter begrijpen en vonden dat alleenstaanden niet het risico moesten lopen hun baan te verliezen als ze zich bijvoorbeeld niet wilden laten vaccineren.

Laten we nu eens kijken naar wat er vandaag de dag gebeurt, met veeboeren en boeren die alarm slaan over ander beleid waarvan zij denken dat het hun bestaansmiddelen kan verwoesten en de wereldwijde voedselzekerheid in gevaar kan brengen. Zoals het onlangs was kopte op Fox News: “Twee jaar na het bewind van Biden zeggen veeboeren dat hun baan ‘1000 keer moeilijker’ is geworden.”

Deze Amerikaanse veeboeren zeggen dat ze worden getroffen door overregulering, ongebreidelde inflatie die toeneemt de prijs van kunstmest En medicijn voor huisdierenof massaal toestroom van illegale migranten vanwege het opengrenzenbeleid van president Biden. Sommige herders hebben hun gebeden opgegeven of zijn van plan dat te doen.

Als we even teruggaan naar de “Pragmatic and Common Sense Party”, hebben we de afgelopen drie jaar keer op keer te horen gekregen: “Luister naar de experts.” Dat is leuk, maar wat kwalificeert iemand om zichzelf een “expert” te noemen? Het leek er vaak op dat de ‘experts’ naar wie we moesten luisteren geen idee hadden over de onderwerpen waar ze het over hadden. Dus, met betrekking tot Amerika’s worstelende ranches, maakte een rancher korte metten: “Als je wilt weten wat er op een ranch gebeurt, is de persoon die je moet vragen de rancher. Met een politicus moet je niet praten. Je zou niet met een activist moeten praten. Je zou de ranch moeten bezoeken.

Bingo. Toch negeren politici en activisten dergelijke pragmatische adviezen vaak, en de media zullen op zoek gaan naar ‘experts’ die nog nooit in het veld hebben gewerkt.

En van belegerde boeren wenden we ons tot bedrogen boeren. Begin deze maand werden bijna 3.000 tractoren bestuurd door boze boeren geblokkeerd verkeer in Brussel, België, om te protesteren tegen het plan van milieuactivisten om het nitraatgehalte te verlagen. Deze boeren vrezen dat het plan hen werkloos kan maken.

Het debat over “landbouwvervuiling” verandert in een polariserende politieke kwestie in Europa en de Verenigde Staten. En ik ben bang dat boeren de strijd misschien verliezen.

Terwijl ‘globalistische experts’ het debat proberen te kapen, zouden boeren die onze producten en granen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan verbouwen, er graag op wijzen dat kunstmest misschien wel 50 procent van alle voedselproductie beïnvloedt; dat de oorlog van Rusland in Oekraïne allesbehalve alles heeft stopzetting van de kunstmestproductie in Oekraïne; dat boeren zelf een soort ecologen zijn; en ja, voorlopig zorgen fossiele brandstoffen nog steeds voor onze voedselzekerheid.

Over voedselveiligheid gesproken, hier in de Verenigde Staten wordt druk uitgeoefend om “groene” zonneparken te installeren bedreigend verbruiken duizenden hectaren landbouwgrond en bosgebieden. Maar waar zijn de milieuactivisten die pleiten voor de bescherming van die hectaren en bomen? Zonnepanelen zijn natuurlijk niet eetbaar, dus het compromis kan binnenkort onhoudbaar blijken.

En als dat nog niet genoeg is, houd er dan rekening mee dat China het nu bezit bijna 400.000 hectare van landbouwgrond in de VS en zal waarschijnlijk blijven proberen om meer te kopen.

Er zijn de zelfverklaarde of gezalfde ‘experts’ en dan zijn er de ongelooflijk hardwerkende mannen en vrouwen die elke dag met echte – en mogelijk levensbedreigende – problemen te maken hebben: onder hen boeren, veeboeren en vrachtwagenchauffeurs . Zij zijn de echte “experts” in mijn hoofd. Dus misschien is het tijd om de politiek en het pontificeren even te stoppen en ernaar te luisteren, voordat het te laat is.

Douglas MacKinnon, een politiek en communicatieadviseur, was een schrijver in het Witte Huis voor presidenten Ronald Reagan en George HW Bush, en voormalig speciaal assistent voor beleid en communicatie bij het Pentagon gedurende de laatste drie jaar van de regering-Bush.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *