(NEXSTAR) – Dit weekend heeft voormalig Pres. Donald Trump verwacht volgende week te worden gearresteerd, mogelijk in verband met het onderzoek van de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, naar vermeende undercoverbetalingen aan volwassen filmster Stormy Daniels.

Het onderzoek van Bragg naar de betaling van $ 130.000 vóór de presidentsverkiezingen van 2016 wordt steeds meer gezien als een levensvatbare juridische uitdaging voor Trump, vooral sinds Daniels en voormalig Trump-advocaat Michael Cohen getuigden voor een grand jury in de zaak. Het onderzoek van Bragg was bezig om vast te stellen of de betaling in strijd was met de regels voor campagnefinanciering.

Zaterdag schreef Trump op zijn socialemediaplatform Truth Social: “VOORLEIDENDE REPUBLIKEINSE KANDIDAAT EN VOORMALIGE PRESIDENT VAN DE VERENIGDE STATEN WORDEN DINSDAG VOLGENDE WEEK ARRESTEERD.”

De voormalige president beweerde dat hij dit had vernomen van “illegale lekken” uit het kantoor van Bragg. Als Geassocieerde Pers Trumps advocaat Susan Necheles zei dat de opmerkingen van Trump zaterdag “gebaseerd waren op berichten in de media”, hoewel er geen aanvullende informatie werd verstrekt.

Belangrijk om op te merken is dat het parket zaterdagmiddag nog niets heeft aangekondigd en dat er geen indicatie is dat er al een aanklacht tegen de oud-president is ingediend. Er wordt echter aangenomen dat de beslissing snel zal komen.

Dit alles kan verwarrend zijn, dus het helpt om te herhalen: tot nu toe is Trump niet formeel beschuldigd van een misdrijf. De oud-president ook niet de beschuldigde.

Als u zich afvraagt ​​wat “aanklacht” precies betekent, Amerikaanse ministerie van Justitie legt uit dat een aanklacht een officieel bericht is dat iemand ontvangt waarin staat dat hij of zij vermoedelijk een misdrijf heeft gepleegd. In de aanklacht staat waar ze allemaal van beschuldigd worden.

Dus wat zou er nodig zijn om een ​​aanklacht te krijgen?

De manier waarop het werkt voor misdaden in de VS is dat a hoge jury zal alle mogelijke bewijzen onderzoeken om te bepalen of er een misdrijf is gepleegd. Als een jury, meestal bestaande uit 16-23 personen, besluit dat er voldoende bewijs is dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden, zal er een aanklacht worden uitgevaardigd.

Ondanks de bewering van Trump dat hij dinsdag zou worden gearresteerd, is het onwaarschijnlijk dat de voormalige president zal worden gearresteerd, aangezien Trump-functionarissen zelf tegen The Associated Press hebben gezegd dat ze “de normale procedures zouden volgen” als de aanklachten zouden vallen. De aanhouding zou alleen plaatsvinden als de verdachte zich niet overgeeft, aldus AP.

Het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan weigerde verzoeken om commentaar van verschillende media, waaronder MSNBC en de AP.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *