Voormalig president Trump suggereerde dat hij dinsdag zou worden gearresteerd toen de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, op het punt stond te beslissen of hij hem zou aanklagen in een onderzoek naar het betalen van zwijggeld aan de volwassen filmster Stormy Daniels tijdens de presidentsverkiezingen van 2016.

Trump zei ua publiceren op Truth Social op zaterdag dat een “illegaal lek” aangeeft dat “de leidende Republikeinse kandidaat en voormalig president van de Verenigde Staten volgende week dinsdag zal worden gearresteerd”.

“Protesteer, neem onze natie terug!” Trump vervolgde en drong er bij supporters op aan te protesteren tegen zijn mogelijke arrestatie.

De aankondiging komt naarmate meer recente tekenen erop lijken te wijzen dat een door Bragg georganiseerde grand jury op het punt staat Trump aan te klagen.

Voormalig Trump-advocaat Michael Cohen getuigde eerder deze week voor een grand jury en Daniels had een ontmoeting met de aanklagers van Manhattan. Naast de getuigenis van Cohen verschenen bijna alle belangrijke mensen die bij het onderzoek betrokken waren voor de grand jury.

Een ander teken kwam toen Trump deze week werd gedagvaard om te getuigen voor een grand jury, vaak een indicatie dat er binnenkort een beslissing over eventuele aanklachten komt. De advocaat van Trump zei deze week dat hij het aanbod afwijst.

Het onderzoek van Bragg komt voort uit een betaling van $ 130.000 waarvan Cohen toegaf dat hij Daniels voorafgaand aan de verkiezingen van 2016 had betaald om haar stil te houden over een affaire die ze met Trump had.

In 2018 pleitte Cohen schuldig aan verschillende aanklachten, waaronder een schending van de regels voor campagnefinanciering met betrekking tot de betaling. Hij werd veroordeeld tot meerdere jaren gevangenisstraf, maar werd vroeg vrijgelaten bij het uitbreken van de COVID-19-pandemie en mocht de rest van zijn straf onder huisarrest uitzitten.

Cohen zei dat hij Daniels had betaald op aanwijzing van Trump en werd terugbetaald door Trump. Trump erkende dat hij de betaling aan Cohen had terugbetaald, maar ontkende dat deze afkomstig was van zijn campagnefinanciering.

De Trump-organisatie verklaarde de vergoeding aan Cohen als juridische kosten.

Als Trump wordt aangeklaagd, zou het de eerste keer in de geschiedenis van de VS zijn dat een voormalige president strafrechtelijk wordt vervolgd.

De advocaat van Trump, Joe Tacopina, vertelde The New York Daily News dat Trump niet zal weigeren zichzelf aan te geven als hij wordt aangeklaagd in de zaak.

Trump heeft kritiek geuit op het onderzoek van Bragg als politiek gemotiveerd, en Trump-campagnewoordvoerder Steven Cheung zei vorige week dat Trump “volledig onschuldig” is. Cheung zei dat het onderzoek “enorm averechts zou werken” op de Democraten en het land.

— Bijgewerkt om 9:08 uur

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *