CNN

De hele week zijn er vergaderingen gehouden tussen wetshandhavingsinstanties van de stad, de staat en de federale overheid in New York over hoe ze zich kunnen voorbereiden op de mogelijke aanklacht tegen voormalig president Donald Trump al volgende week, vertelden meerdere bronnen aan CNN.

Er werden ontmoetingen gehouden tussen senior medewerkers van het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan, officieren van het gerechtshof van de staat New York – die het gebouw van het Hooggerechtshof van de staat in Lower Manhattan beveiligen – en de politie van New York, volgens wetshandhavers, die spraken op voorwaarde van anonimiteit.

Er waren discussies over hoe om te gaan met een mogelijke aanklacht tegen een misdrijf door een grand jury in New York County en de choreografie rond de mogelijkheid van een ongekende arrestatie van een voormalige president van de Verenigde Staten.

De aanklacht zou onder meer het vaststellen van een datum en tijd voor Trump om zich over te geven omvatten. Een lid van de Amerikaanse geheime dienst van Trump zou hem naar het kantoor van de officier van justitie van Manhattan brengen voor vingerafdrukken en hem vervolgens filmen in de kantoren van de detective-eenheid van de officier van justitie. Zoals gebruikelijk is in gevallen waarin de verdachte zich vrijwillig mag overgeven, zou de voormalige president na verwerking van de arrestatie rechtstreeks naar een hoorzitting voor een rechter worden gebracht, waar hij waarschijnlijk op eigen erkenning zou worden vrijgelaten.

Wetshandhavers die op de hoogte waren van de discussies, zeiden dat verschillende kwesties werden besproken tijdens het planningsproces, waaronder de beveiliging van het gerechtsgebouw en de mogelijkheid van demonstraties of bijeenkomsten van Trump-aanhangers buiten het gerechtsgebouw en/of tegendemonstraties door anti-Trump-demonstranten, met het risico dat de twee groepen botsend.

Discussies waarbij de NYPD en de FBI betrokken waren, waren ook gericht op de mogelijkheid dat strafrechtelijke aanklachten tegen Trump de dreiging van de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg en zijn staf, zouden kunnen vergroten door aanhangers van de voormalige president. Deze bedreigingen komen van groepen zoals de Proud Boys en degenen die geloven in internetcomplottheorieën zoals QAnon.

Een federale wetshandhavingsbron zei dat agenten van de geheime dienst die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van Trump in Palm Beach, Florida, contact hebben opgenomen met het kantoor van de geheime dienst in New York. Ze bespraken de logistiek van het brengen van de voormalige president naar het kantoor van de officier van justitie, langs de menigte en de mediamenigte, door het proces van voor de rechtbank worden gebracht en het gerechtsgebouw verlaten. Ze bespraken ook de mogelijkheid dat de voormalige president en zijn advocaten een persconferentie zouden willen houden buiten het gerechtsgebouw of op een andere locatie, misschien in de Trump Tower.

Het proces van het regelen van een overgave, het verwerken van een arrestatie, het doorlopen van het proces en mogelijk het vrijkomen uit het gerechtsgebouw zijn vrij routinematig binnen het strafrechtsysteem van New York.

De ongekende complicaties en overwegingen hoe dit aan te pakken met de voormalige president van de Verenigde Staten die onder gewapende bescherming van de geheime dienst staat en die een grote aanhang heeft, hebben de afgelopen dagen echter geleid tot een reeks persoonlijke ontmoetingen over logistiek. , veiligheid en coördinatie.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *