Volgens de Britse inlichtingendienst bereidt Rusland zich waarschijnlijk voor op een bredere militaire inzet nu de oorlog tegen Oekraïne zijn tweede jaar ingaat.

Het Ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk nam nota van de ua piepte Inlichtingendiensten zeiden zaterdag dat leden van de Russische Doema, het wetgevende orgaan van het land, maandag een wetsvoorstel hebben ingediend om de leeftijdsgrens voor Russische mannen te verhogen van 18 naar 27 naar 21 naar 30. Het zei dat het wetsvoorstel waarschijnlijk zou worden aangenomen en in januari van kracht zou worden.

Het ministerie zei dat Rusland rekruteerders officieel verbiedt van hun activiteiten in Oekraïne, maar dat minstens honderden Russen waarschijnlijk dienden vanwege administratief wanbeheer of nadat ze gedwongen waren contracten te ondertekenen.

Het ministerie is van mening dat de Russische autoriteiten de leeftijdsgrens waarschijnlijk willen wijzigen, aangezien veel mannen tussen de 18 en 21 jaar vrijstelling van militaire dienst vragen door zich in te schrijven voor hoger onderwijs. Het verhogen van de leeftijdscategorie zou ervoor zorgen dat veel van deze studenten uiteindelijk in het Russische leger zouden moeten dienen, zei het.

De Moskouse Tijden gemeld dat het wetsvoorstel de maximumleeftijd voor dienstplicht onmiddellijk zou verhogen tot 30 en de minimumleeftijd geleidelijk zou verhogen tot 21 jaar tegen 2026. De auteurs van de wet merkten op dat dit hoger onderwijs voor dienstplichtigen zou garanderen en geld zou besparen uit het budget voor medische onderzoeken voor jongere dienstplichtigen die minder zijn, zullen waarschijnlijk op het slagveld dienen.

Maar de krant meldde dat critici zeiden dat het wetsvoorstel bedoeld was om de toenemende verliezen van Rusland in Oekraïne te verklaren door de geschiktheid voor het leger te vergroten.

De Russische president Vladimir Poetin gaf in september opdracht tot de gedeeltelijke mobilisatie van maar liefst 300.000 reservisten om de uitgeputte strijdkrachten te vervangen, de eerste keer dat een dergelijke oproep in Rusland is gedaan sinds de Tweede Wereldoorlog. Het bevel leidde tot talloze protesten in het hele land, wat ambtenaren ertoe aanzette om sommige burgers in bepaalde beroepen vrij te stellen van mobilisatie.

The Times meldde dat Poetin in december een voorstel van de Russische minister van Defensie steunde om het aantal Russische militairen te verhogen van 1,15 miljoen naar 1,5 miljoen.

De media merkten op dat de Russische wet die verbiedt dat dienstplichtigen buiten de Russische grenzen worden gestuurd, niet van toepassing zou zijn op de vier regio’s van Oekraïne die Poetin heeft geannexeerd, aangezien deze als Russisch grondgebied worden beschouwd.

Het Britse ministerie van Defensie zei dat Rusland sinds de Sovjettijd onafgebroken tweejaarlijkse “oproepcycli” had gehouden, los van de gedeeltelijke mobilisatie in september.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *