Onder de Republikeinen groeit de angst dat pro-Trump-kandidaten die vorig jaar niet over de finish kwamen, hen in 2024 opnieuw zouden kunnen achtervolgen, wat de GOP nog een kans zou kosten om de macht in Washington terug te winnen.

Kari Lake, die zich in november kandidaat stelde voor de gouverneur van Arizona en verloor van gouverneur Katie Hobbs (D), overweegt een bod op senator Kyrsten Sinema (I-Arizona), terwijl senator Doug Mastriano (R) van de staat Pennsylvania een race overweegt tegen senator Bob Casey (D-Pa.) nadat de GOP vorig jaar het landhuis van de gouverneur had gekost.

De lijst gaat maar door: Republikein Joe Kent zoekt rematch tegen Rep. Marie Gluesenkamp Perez (D-Wash.) na nipt verslagen te zijn in 2022; JR Majewski, wiens House-campagne vorig jaar instortte nadat bleek dat hij zijn militaire dienst verkeerd had voorgesteld, daagde Rep. Marcy Kaptur (D-Ohio) opnieuw uit; en Bo Hines heeft al een aanvraag ingediend om zich opnieuw kandidaat te stellen voor de zetel in het North Carolina House die hij in november verloor.

Een groeiende lijst van Trump-loyalisten die congres-runs afwegen, heeft Republikeinen nu gewaarschuwd om ze niet opnieuw af te schrijven als mogelijke GOP-genomineerden.

“Er zijn mensen die gewoon niet willen gaan”, zei een Republikeinse strateeg die bekend is met de campagnes van de Senaat. “Alle mensen die willen zeggen: ‘Oh, het zijn klootzakken, ze zijn niet belangrijk’ – ze hebben een realiteitscheck nodig. Kari Lake spreekt niet voor het hele gezelschap, maar ze is luidruchtig; ze weet hoe ze aandacht moet krijgen. En, in ieder geval tot op zekere hoogte, houdt het de rest van de partij tegen.”

Lake, Mastriano en andere kandidaten behoren tot een cohort van Trump-republikeinen die vragen hebben gesteld of ongefundeerde beweringen hebben gedaan over de verkiezingen van 2020. Hoewel ze hun voorverkiezingen wonnen, kostten hun biedingen uiteindelijk de belangrijkste algemene verkiezingsraces van de partij in swingstaten als Arizona en Pennsylvania in een tussentijds jaar waarvan werd aangenomen dat het de Republikeinen bevoordeelde.

Mitch McConnell (R-Ky.), leider van de minderheid in de senaat, bracht zijn zorgen naar voren over de kwaliteit van de GOP-kandidaten voorafgaand aan de tussentijdse voorverkiezingen in november, die hij aanhaalde als onderdeel van zijn bearish kijk op de kansen van de GOP om het hogerhuis te heroveren. Maar het kwam te laat nadat veel partijvoorverkiezingen al voorbij waren.

Dezelfde zorgen blijven bestaan, aangezien de GOP nu kijkt naar de mogelijkheid dat veel van diezelfde kandidaten zich opnieuw kandidaat stellen. Sommige Republikeinen waarschuwen dat het een vergissing zou zijn om nieuwe campagnes te lanceren.

“Sommige van deze mensen zijn gewoon uit op straf”, zegt Barrett Marson, de GOP-strateeg van Arizona.

“Het enige dat erger is dan een verliezer zijn, is twee keer een verliezer zijn. En mensen als Kari Lake en Doug Mastriano hebben geen weerklank gevonden bij een brede groep kiezers, en er is in de maanden sinds de verkiezingen niets veranderd of hun fout erkend en hun strategie of boodschap veranderd,’ vervolgde hij.

In Pennsylvania merkte de Republikeinse strateeg Vince Galko op dat GOP-leden van de staat ook hun bezorgdheid hebben geuit over Mastrian’s mogelijke senaatsronde.

“Er is zeker veel wrijving tussen partijleiders en donoren en het politieke establishment met het idee dat Doug Mastriano zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse senaat” omdat hij begint “met een solide persoonlijke naam en een zeer sterke basis en als hij dat zou zijn op dezelfde lijst staan ​​als voormalig president Trump, zou dat hem ook een voorsprong kunnen geven’, zei hij.

“Ik denk dat ik, net als veel Republikeinen, op een punt moet komen waarop je wilt winnen, toch?” voegde Galko eraan toe.

De kloof tussen de kandidaten van Trump en meer gevestigde Republikeinen is niet alleen op nationaal niveau duidelijk geworden, maar ook op staats- en lokaal niveau. Vorige maand werd Kristina Karamo, een andere Trump-genomineerde die de verkiezingsuitslag van 2020 betwistte en haar staatssecretaris verloor in de race van de staatssecretaris van Michigan, vorige maand verkozen tot voorzitter van de Republikeinse Partij van Michigan.

In Colorado, voormalig staatsvertegenwoordiger Dave Williams – een pro-choice ontkenner die probeerde de anti-Biden-uitdrukking “Let’s Go Brandon” als onderdeel van zijn naam op de stemming te krijgen en de GOP House-voorverkiezing verloor tegen Rep. Doug Lamborn (R -Colo.) – werd eerder deze maand verkozen tot voorzitter van de Colorado GOP.

Terwijl Republikeinen geloven dat nationale groepen ervoor kunnen kiezen om staatspartijen te omzeilen in belangrijke races, erkennen sommigen dat pro-Trump-populisten als voorzitters van staatspartijen onnodige hoofdpijn kunnen veroorzaken voor levensvatbare kandidaten.

“Het feit dat presidenten van sommige van die partijen op tv kunnen komen en gekke dingen zeggen en vervolgens kandidaten dwingen om op die gekke dingen te reageren, nou, dat is schadelijk”, zei een in het Westen gevestigde GOP-adviseur die sprak op voorwaarde van anonimiteit. spreek eerlijk.

Op weg naar 2024 hebben de campagnewapens van de GOP en het Huis van Afgevaardigden aangegeven dat ze hun Republikeinse voorverkiezingen anders leiden, waarbij de Nationale Republikeinse Senaatscommissie (NRSC) al de voorverkiezingen van de GOP Senaat in Indiana betreedt, terwijl de Nationale Republikeinse Congrescommissie (NRCC) signaleert dat het uit de voorverkiezingen zal blijven.

Het Congressional Leadership Fund, een super PAC gekoppeld aan House Speaker Kevin McCarthy (R-Calif.), stemde er ook mee in om uit veilige Republikeinse districten te blijven die open voorverkiezingen hebben na het bereiken van een deal met de conservatieve Caucus for Growth te midden van McCarthy’s poging om voorzitter te worden eerder dit jaar.

“President Daines heeft duidelijk gemaakt dat hij bereid is alles te doen wat nodig is om kandidaten voor te dragen die zowel de voorverkiezingen als de algemene verkiezingen kunnen winnen”, aldus NRSC-communicatiedirecteur Mike Berg.

Sommige Republikeinen zeggen dat ze graag zouden zien dat de primaire afdeling van het Huis betrokken zou zijn bij enkele van de voorverkiezingen van het Huis.

“Natuurlijk zullen ze in veel districten in het land in de aanval gaan, naast het proberen de gevestigde exploitanten te behouden, maar ik denk dat ze moeten overwegen om betrokken te raken bij sommige voorverkiezingen, misschien niet allemaal”, zei Dick Wadhams , voormalig voorzitter van de Colorado GOP. . “Maar er zijn er die duidelijk een groot verschil maken.”

Wadhams maakte zich zorgen dat een herhaling van pro-Trump-kandidaten die vorig jaar hun midterm-races verloren, “mogelijk zou kunnen voorkomen dat Republikeinse meerderheden worden gekozen in zowel het Huis als de Senaat”.

Maar andere Republikeinen zijn van mening dat sommige van die zorgen kunnen worden weggenomen op het niveau van het werven van kandidaten.

“Het heeft geen zin om hier wakker van te liggen. We moeten gewoon ons hoofd neerleggen en ons concentreren op het werven van diverse en opwindende kandidaten die de top van het ticket kunnen verslaan en de partij kunnen verenigen, ‘zei een House Republican-strateeg, met behulp van vertegenwoordigers Juan Ciscomani (R-Ariz.) en John James . (R-Mich.) als voorbeeld.

Over het algemeen geven veel Republikeinen aan dat de partij en haar kandidaten de kiezers een toekomstvisie moeten bieden in plaats van zich te concentreren op eerdere verkiezingen.

“Verkiezingen gaan altijd over de toekomst”, zegt Dallas Woodhouse, een oude Republikeinse agent en uitvoerend directeur van de conservatieve South Carolina Policy Council. “En ik denk dat mensen die een toekomstgerichte, optimistische visie op de toekomst presenteren, er veel beter aan toe zullen zijn. Kiezers snakken ernaar, denk ik, zonder twijfel.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *