Een huisdemocraat zei dat hij zou kunnen stemmen om minister van Binnenlandse Veiligheid, Alejandro Mayorkas, af te zetten wegens het bouwen van twee 9 meter hoge muren aan de grens met Mexico.

Rep. Juan Vargas (D-Calif.) Zei vrijdag op een persconferentie dat hij zou kunnen stemmen voor een afzettingsresolutie als de Republikeinen die tegen Mayorkas indienen, zij het op een andere grondgedachte dan zijn GOP-collega’s.

Terwijl Republikeinen Mayorka en de regering-Biden hebben bekritiseerd vanwege het grote aantal immigranten zonder papieren dat het land binnenkomt, zei Vargas dat hij zou stemmen om Mayorka af te zetten vanwege de kwestie van de grensmuur die wordt gebouwd in het Friendship Park in San Diego.

Het is een park bevindt zich op een klif boven de Stille Oceaan tussen San Diego en Tijuana, Mexico, volgens Border Report, een outlet die eigendom is van Nexstar Media Group en zich richt op dekking van de Amerikaans-Mexicaanse grens.

Hill is ook eigendom van Nexstar.

Vargas zei dat hij wil dat Mayorkas en president Biden stoppen met de bouw van muren in Friendship Park, dat volgens het Border Report diende als ontmoetingsplaats voor gezinnen met een muur ertussen.

“Hij vertelde ons dat hij ons zou helpen en dat deed hij niet”, zei Vargas, verwijzend naar Mayorkas. “Hij heeft ons verraden.”

De media meldden dat ambtenaren van de Amerikaanse grenspolitie zeiden dat de bestaande barrières niet werkten en een gevaar waren geworden voor het publiek, migranten en agenten in het gebied. Ze zeiden dat de barrières vervangen moesten worden door nieuwe muren.

Maar Vargas, die het gebied in het Huis vertegenwoordigt, en andere lokale leiders hebben hun bezorgdheid geuit dat de muren de openbare toegang tot het gebied zullen afsnijden. Vargas zei dat Mayorkas hem had beloofd dat de bouw zou stoppen.

De bouw is een paar weken geleden begonnen en zal naar verwachting binnen zes maanden worden voltooid, meldde het huis.

Het Department of Homeland Security heeft vorige maand een extern advocatenkantoor ingehuurd om Mayorka te helpen reageren op een mogelijk door de Republikeinen geleid afzettingsonderzoek. Mayorkas beloofde dat zijn tegenstanders hem niet uit zijn ambt zouden duwen.

De Republikeinen van het Huis zijn echter enigszins verdeeld over de weg vooruit voor Mayorka, aangezien sommigen Mayorka wilden afzetten onmiddellijk nadat de GOP de controle over het Huis had overgenomen, terwijl anderen de tijd wilden nemen om een ​​zaak tegen hem op te bouwen.

In de Kamer werden twee afzettingsartikelen tegen Mayorka ingediend.

Vargas is de eerste Democraat die publiekelijk zegt dat hij bereid is een stemming te overwegen om Mayorkas af te zetten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *