Voormalig Trump-advocaat Michael Cohen zei zaterdag dat de oproepen van voormalig president Trump om te protesteren tegen het onderzoek van de districtsprocureur van Manhattan een teken waren van een verlangen naar “een nieuwe gewelddadige confrontatie” namens hem.

“Het lijkt griezelig veel op de strijdkreet die hij schreef vlak voor de rel van 6 januari, weet je, vooral inclusief de oproep tot, weet je, een protest”, zei Cohen in een interview met MSNBC. “En ik ben het ermee eens… De Donald zou slim zijn om ‘vreedzaam protest’ te schrijven, maar hij wil geen vreedzaam protest.”

Trump zei eerder op de dag in een bericht op Truth Social dat hij verwachtte volgende week te worden gearresteerd als onderdeel van het onderzoek van de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, naar de betaling van zwijggeld aan volwassen filmster Stormy Daniels tijdens zijn campagne in 2016.

De voormalige president beweerde dat “illegale lekken” aantoonden dat “verreweg de leidende Republikeinse kandidaat en voormalig president van de Verenigde Staten van Amerika volgende week dinsdag zal worden gearresteerd” en riep zijn aanhangers op om te protesteren en “onze natie terug te krijgen”. .”

Cohen, die eerder deze week getuigde voor een grand jury in New York, betaalde Daniels kort voor de verkiezingen van 2016 $ 130.000 om haar stilzwijgen over de vermeende affaire met Trump te kopen.

De oude fixer van de voormalige president pleitte in 2018 schuldig aan campagnes voor schendingen van de financiële wet in verband met geheime betalingen.

Cohen vertelde zaterdag aan MSNBC dat Trump of zijn team waarschijnlijk is benaderd door het kantoor van de officier van justitie, in plaats van de informatie via een “lek” te krijgen, zoals de voormalige president in zijn post suggereerde.

“Donald kennende zoals ik hem ken, zie ik geen reden waarom Donald een verklaring zou afleggen, tenzij hij of zijn team werd gecontacteerd door het kantoor van de officier van justitie en het juiste advies kreeg”, zei Cohen.

“Hij reageert op de informatie die hij heeft, niet op lekken, zoals hij zou willen zeggen, van het kantoor van de officier van justitie”, voegde hij eraan toe. “Er zijn geen lekken vanuit het kantoor van de officier van justitie, dat kan ik je met zekerheid zeggen. Dit komt allemaal uit het Trump-kamp.”

Hij suggereerde ook dat Trumps oproepen tot het protest waarschijnlijk voortkwamen uit de overtuiging dat het zijn campagne voor 2024 een boost zou kunnen geven.

“Deze dwazen die hem vertegenwoordigen, deze clownshow van advocaten, denken dat dit hem het Witte Huis in zal duwen met een nieuwe gewelddadige opstand”, zei Cohen.

“Maar wat nog belangrijker is voor Donald, het is allemaal een grote oplichterij”, vervolgde hij. “Hij zal proberen te profiteren van deze actie door bijdragen te innen om hem, je favoriete president, te beschermen tegen racistische Alvin Bragg en alle, weet je, linksen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *