Banken kunnen Biden in een politiek moeilijke positie brengen CNN Political Briefing

President Joe Biden balanceert in een fragiele, ongemakkelijke situatie in de nasleep van de instabiliteit van het bankwezen. CNN Chief National Affairs Correspondent Jeff Zeleny legt uit hoe de acties van de Biden-regering tot nu toe, evenals de achtbaan die momenteel aan de gang is, de president in een moeilijke situatie kunnen brengen. Hoewel deze situatie verschilt van de financiële crisis van 2008, gebruiken sommige Republikeinen in 2024 het politiek giftige b-woord: bailout.

17 maart 2023

De juridische problemen van Trump strekken zich uit van NY tot GA CNN Political Briefing

Er zijn enkele nieuwe ontwikkelingen in twee onderzoeken rond oud-president Donald Trump. Van het witwasonderzoek in New York tot het verkiezingsonderzoek in Georgië in 2020, Kristen Holmes van CNN legt uit waarom Trump zou kunnen worden aangeklaagd terwijl hij zich kandidaat stelt voor president voor een derde termijn. Daarnaast is er een nieuwe rechter die het stokje overneemt in DC die een grote rol zou kunnen spelen in de federale onderzoeken tegen Trump.

16 maart 2023

Russisch-Amerikaans drone-conflict escaleert spanningen CNN politieke briefing

De VS kampt deze week met spanningen met Rusland en China. De VS en Rusland hebben direct militair contact over de Zwarte Zee, terwijl de VS en hun bondgenoten stappen hebben ondernomen om China’s marinedominantie in de Indo-Pacific tegen te gaan. Kristen Holmes van CNN legt uit hoe beide problemen de presidentiële race van 2024 kunnen beïnvloeden.

15 maart 2023

Trump en DeSantis komen naar voren als vroege koplopers van CNN’s Political Briefing

Een nieuwe CNN-enquête geeft een idee van waar het potentiële GOP-kiezers zich bevindt in dit vroege stadium van het nominatieproces van 2024. David Chalian, politiek directeur van CNN, legt uit waarom voormalig president Donald Trump de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, op dit moment als zijn grootste concurrent ziet. Trump was gisteravond in het offensief in Iowa, dagen nadat DeSantis de sleutelstaat had bezocht.

14 maart 2023

Biden-beheerder probeert bankfaillissement te voorkomen Politieke briefing van CNN

President Joe Biden verklaarde dat zijn regering probeert de gevolgen van de ineenstorting van de twee banken in te dammen. David Chalian, politiek directeur van CNN, legt uit wat de regering-Biden doet en waarom dit scenario verschilt van de financiële crisis van 2008. Het heeft in Washington en daarbuiten discussies aangewakkerd over reddingsoperaties en regulering van banken.

13 maart 2023

Biden balanceert de hete arbeidsmarkt met inflatie CNN Political Briefing

President Joe Biden prees de laatste banencijfers, maar het is niet bepaald goed nieuws als het gaat om het terugdringen van de hoge inflatie. Kristen Holmes van CNN legt uit waarom deze hete arbeidsmarkt de zaken voor de Federal Reserve ingewikkelder maakt. Bovendien stellen enkele huisrepublikeinen enkele bezuinigingen voor om het schuldplafond te verhogen een dag nadat Biden zijn begroting heeft onthuld.

10 maart 2023

Biden zoekt het contrast met de GOP in zijn CNN-beleidsbriefing over de begroting

President Joe Biden onthulde zijn begroting voor het fiscale jaar 2024 en zette een politieke strijd op met de Republikeinen van het Huis over de uitgavenprioriteiten en het schuldenplafond. David Chalian, politiek directeur van CNN, legt uit wat Biden voorstelt en waarom het meeste waarschijnlijk niet zal slagen. De Republikeinen in het Huis moeten hun gewenste bezuinigingen nog duidelijk maken, maar het Witte Huis is al in de aanval.

9 maart 2023

Misdaad- en immigratiebeleid legt democratische scheidslijnen bloot CNN’s politieke briefing

President Joe Biden ligt op gespannen voet met leden van zijn eigen partij over twee belangrijke kwesties: misdaad en immigratie. David Chalian, politiek directeur van CNN, legt uit waarom sommige Democraten gefrustreerd zijn over Bidens standpunt over de misdaadwet in DC en een mogelijk immigratiebeleid dat het Witte Huis overweegt.

8 maart 2023

Wat we weten over de nieuwe beveiligingstape van CNN’s politieke briefing van 6 januari

Tucker Carlson heeft nieuwe beveiligingsbeelden van 6 januari vrijgegeven waartoe House Speaker Kevin McCarthy Fox News exclusieve toegang heeft gegeven. David Chalian, politiek directeur van CNN, gaat in op enkele beweringen van Carlson, wat de feiten zijn en de gemengde reacties van Republikeinen op Capitol Hill.

7 maart 2023

Trump & DeSantis 2024 Argumenten Preview CNN politieke briefing

De presidentiële voorverkiezingen van de GOP in 2024 zijn misschien nog niet helemaal in steen gebeiteld, maar we hebben een voorproefje van hoe de twee beste kandidaten tot nu toe de race zouden benaderen. David Chalian, politiek directeur van CNN, legt de verschillen uit tussen de toespraken van de voormalige president Donald Trump en de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, deze week en wat ze zeggen over de GOP. Bovendien overwegen twee voormalige GOP-gouverneurs hun plannen voor 2024.

6 maart 2023

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *