Episch. 526 – John Hendrickson De bijlbestanden met David Axelrod

Journalist John Hendrickson leeft al van kinds af aan met stotteren: hij worstelde ermee, zocht eraan te ontsnappen en probeerde het te accepteren. John, die beroemd werd nadat hij in 2019 toenmalig presidentskandidaat Joe Biden interviewde over zijn eigen stotteren, schreef onlangs een boek over zijn ervaringen en de wetenschap achter stotteren. John voegde zich bij David om het leven met een stotteraar, zijn werk als journalist te bespreken, Biden te interviewen en zijn eigen relatie met stotteraars opnieuw te onderzoeken in zijn boek Life on Delay: Making Peace with a Stutter.

16 maart 2023

Episch. 525 — Amb. Michael McFaul De bijlbestanden met David Axelrod

Op de middelbare school ontwikkelde Michael McFaul een interesse in de Sovjet-Unie, wat hem er uiteindelijk toe zou brengen om van 2012 tot 2014 de Amerikaanse ambassadeur in Rusland te zijn. Na de Russische invasie van Oekraïne vorig jaar, kwam McFaul naar voren als een uitgesproken voorstander van Oekraïne. McFaul sloot zich aan bij David om zijn werk te bespreken als adviseur over sancties tegen Rusland, waarom hij vindt dat de VS all-in moeten gaan met militaire hulp aan Oekraïne, hoe de Russische president Vladimir Poetin de overwinning kan uitroepen, hoeveel tijd Oekraïne heeft om het tij van de oorlog te keren en zijn scepsis dat Poetin zijn toevlucht zal nemen tot het gebruik van kernwapens.

9 maart 2023

Episch. 524 — Peter Meijer Axe met David Axelrod

Slechts enkele dagen nadat hij in het Congres was beëdigd, keek voormalig GOP-vertegenwoordiger Peter Meijer uit Michigan met afgrijzen toe hoe demonstranten het Capitool bestormden. Diep verontrust door de ervaring, stemde hij om president Trump af te zetten, waarmee hij de weg vrijmaakte voor een door Trump gesteunde primaire tegenstander om Meijer in 2022 te verslaan. Hij voegt zich bij David om te praten over zijn familienaam in Michigan, zijn tijd in het leger, het belang van verdediging Oekraïne, zijn beslissingen om te stemmen om Trump af te zetten, het belang van langetermijndenken in de politiek en een mogelijke kandidaatstelling voor de Senaat.

2 maart 2023

Episch. 523 – Beto O’Rourke De bijlbestanden met David Axelrod

Beto O’Rourke kreeg nationale bekendheid in 2018 toen hij nipt verloor van Texas Senator Ted Cruz in een onverwacht krappe verkiezing. Twee jaar later nam hij deel aan de Democratische presidentiële voorverkiezingen en in 2022 stelde hij zich kandidaat voor de gouverneur van Texas. Hoewel de drie opeenvolgende races niet succesvol waren, genereerden ze enthousiasme en energie en hielpen ze af en toe de Democratische Partij in Texas nieuw leven in te blazen. Beto sloot zich aan bij David om de politieke strijd in Texas te bespreken, drie kinderen opvoeden terwijl hij drie opeenvolgende campagnes voerde, waarom hij besloot zich kandidaat te stellen voor gouverneur, wapengeweld en de impact ervan op jonge kiezers, immigratie en wat hij ziet voor zijn politieke toekomst.

23 februari 2023

Episch. 522 — Amb. Tom Nides The Ax Files met David Axelrod

Als joods kind dat opgroeide in Duluth, Minnesota, Amb. Tom Nides was niet van plan ooit diplomaat te worden. Na een carrière die verschillende rollen bij de overheid en het bedrijfsleven omvatte, nam hij in 2021 de functie van Amerikaanse ambassadeur in Israël over. Na een jaar van relatieve rust maakt Nides nu een paar tumultueuze maanden door onder de nieuwe, extreemrechtse regering van Israël. in de geschiedenis van het land. Hij sloot zich aan bij David om de “onbreekbare band” van de VS met Israël, de staat van de Israëlische democratie, de keten van geweld tussen Israëli’s en Palestijnen en de vooruitzichten op een tweestatenoplossing te bespreken.

16 februari 2023

Episch. 521 – Gouverneur Gavin Newsom The Axe Files met David Axelrod

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, groeide op met ernstige dyslexie en twijfelde aan zijn eigen intelligentie en zijn weg vooruit. Maar dingen begonnen op zijn plaats te vallen op de universiteit toen hij geïnteresseerd raakte in politiek. Gouverneur Newsom besprak samen met David zijn jeugd, de spanning van opgroeien met weinig geld terwijl hij diep verbonden was met de Bay Area-elite, zijn steun aan het homohuwelijk in San Francisco als burgemeester, wapengeweld, zijn minachting voor gouverneur Ron DeSantis, en waarom hij vindt dat de Democraten moeten stoppen met verdedigen.

9 februari 2023

Episch. 520 – Tim Ryan De bijlbestanden met David Axelrod

Een toevallige ontmoeting met zijn congreslid tijdens een voetbalbanket op de middelbare school zette Tim Ryan op weg naar de politiek, van een zetel in de Senaat van Ohio, meer dan twee decennia in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, tot een kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in 2022. David zal het hebben over het opgroeien van de arbeidersklasse in Ohio en aangezien de Democraten het contact met het arbeiders-Amerika, de staat van de federale regering en de behoefte aan hervormingen hebben verloren, ziet de toekomst eruit voor het Huis van Afgevaardigden onder Rep. Kevin McCarthy en zijn eigen politiek.

2 februari 2023

Episch. 519 — sec. Antony Blinken The Axe Files met David Axelrod

Staatssecretaris Antony Blinken had een omslachtig pad naar de regering, werkte in de journalistiek, rechten en film voordat hij een baan kreeg bij de regering-Clinton. Hij blijft verschillende interesses hebben; terwijl hij zijn dagen doorbrengt met ontmoetingen met wereldleiders, kunnen gitaarliefhebbers hem ook vinden op Spotify. Secretaris Blinken voegde zich bij David voor een live publiek op de Universiteit van Chicago om de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, de Amerikaanse relatie met China, Afghanistan, de toestand van de wereld en de kracht van openbare dienstverlening te bespreken.

26 januari 2023

Episch. 518 — Amanda Gorman De bijlbestanden met David Axelrod

Toen dichter Amanda Gorman 5 jaar oud was, had ze al de gewoonte om voor zonsopgang wakker te worden om te schrijven; haar moeder betaalde haar elke ochtend een kwartje, ze bleef na 6 uur ‘s ochtends in bed. Poëzie werd Amanda’s uitlaatklep voor het verkennen van de geschiedenis en haar eigen ervaringen. Haar talent bracht haar van het dienen als de eerste Young Poet Laureate van het land tot het voordragen van haar gedicht ‘The Hill We Climb’ bij de inauguratie van president Joe Biden. Amanda voegde zich bij David om te praten over de invloed van haar moeder, terwijl ze aan haar chi werkteLaat meer zieneen spraakgebrek uit de jeugd, het belang van representatie in poëzie en literatuur, schrijven voor de inhuldiging na de aanslag op het Capitool op 6 januari, poëzie als volkstaal en haar presidentiële aspiraties.

19 januari 2023

Episch. 517 – Gouverneur Chris Sununu Axe Files met David Axelrod

Hoewel de gouverneur van New Hampshire, Chris Sununu, zei dat hij een verlegen kind was, heeft hij nu geen probleem met de schijnwerpers; er wordt gespeculeerd dat hij in 2024 president zal worden. Als populaire Republikeinse gouverneur in een paarse staat zeggen sommigen dat gouverneur Sununu het juiste plan heeft om een ​​Republikein terug in het Witte Huis te plaatsen, terwijl zijn tegenstanders zeggen dat hij geen stand houdt kans tegen de basis Trump van voormalig president Donald Trump. Sununu voegde zich bij David in een gesprek over de macht van lokaal bestuur,Laat meer zien waar hij gelooft dat president Joe Biden heeft gefaald, zijn gedachten over Trump en zijn kansen in 2024, zijn standpunt over abortus, de plaats van New Hampshire op de primaire kalender en wanneer het publiek zijn beslissing over de presidentiële race kan verwachten.

12 januari 2023

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *