coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

(NEXSTAR) – De “Wet op de tweeëndertigurige werkweek” werd eerder deze maand in het Huis van Afgevaardigden geïntroduceerd toen progressieven voor de tweede keer probeerden de standaard werkweek terug te brengen van 40 naar 32 uur.

Het wetsvoorstel, ingediend door Rep. Mark Takano (D-Calif.), stelt voor om de Fair Labor Standards Act te wijzigen om de standaard werkweek met acht uur te verkorten voor niet-vrijgestelde werknemers. (EN niet vrijgestelde werknemer is iemand die op dit moment recht heeft op overwerk als hij meer dan 40 uur per week werkt.)

Dit zou in feite ofwel kortere werkweken of hogere overuren voor uurloners betekenen. Hoewel de wet, indien aangenomen, niet onmiddellijk gevolgen zou hebben voor kantoor- en technische medewerkers, Takano vertelde hij aan de Washington Post hij geloofde dat het zou bijdragen aan een culturele verschuiving in alle bedrijfstakken.

“Het debat over de 32-urige werkweek is nu al aan de gang in bepaalde sectoren van de economie. … Panasonic stapte over op een 32-urige werkweek. Kickstarter is een bedrijf dat dit heeft onderzocht en een van hun leidinggevenden is een cheerleader voor deze hele beweging”, zei hij. “Wat we moeten onderzoeken, is hoe dit de norm kan worden voor het diverse Amerikaanse personeelsbestand.”

Het wetsvoorstel zou de House Education and Workforce Committees moeten passeren om vooruitgang te boeken in de richting van wet. Takano, een democraat, is bestuurslid. De voorzitter van de commissie is de Republikeinse Virginia Foxx uit North Carolina, die heeft aangegeven geen fan te zijn van “top-down”-wetgeving.

“Een van mijn topprioriteiten als voorzitter van het Education and Workforce Committee is het creëren van beleid dat flexibiliteit en keuze voor werknemers en banenscheppers bevordert”, zei Foxx in een verklaring aan Nexstar. “Algemene federale regelgeving doet echter vaak meer kwaad dan goed en houdt geen rekening met de unieke behoeften van industrieën, gemeenschappen en kleine bedrijven. Main Street America is nog steeds aan het herstellen van de sluitingen tijdens de pandemie – het heeft niet meer top-down federale mandaten nodig.”

Toen het wetsvoorstel in juli 2021 voor het eerst werd ingediend, werd het doorverwezen naar de Education and Workforce Committee, maar verder ging het nergens heen.

Sindsdien hebben Republikeinen de controle over het Huis van Afgevaardigden overgenomen, waardoor het pad van het wetsvoorstel nog uitdagender is geworden.

Voorstanders zeggen dat vroege onderzoeken naar de vierdaagse werkweek hebben geleid tot verbeteringen in de levenskwaliteit van werknemers zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Ze wijzen erop dat de lengte van de werkweek sinds 1940 niet is veranderd, ondanks enorme technologische verbeteringen die een grotere productiviteit in alle bedrijfstakken mogelijk maken.

“Ons land heeft te lang voorrang gegeven aan bedrijfswinsten boven werkende mensen en Amerikanen zijn gedwongen om langer te werken en tijd op te offeren met dierbaren. Hoewel het beleid van president Biden en de Democraten eindelijk is begonnen met het verhogen van de lonen van werknemers in meerdere bedrijfstakken, is het van vitaal belang dat gezondheid, welzijn en fundamentele menselijke waardigheid worden gewaardeerd boven de bedrijfsresultaten. Het instellen van een 32-urige werkweek zou een grote stap zijn in de richting van het vinden van dat evenwicht,” zei afgevaardigde Pramila Jayapal (D-Wash.), voorzitter van de Congressional Progressive Caucus. in de verklaring.

Het wetsvoorstel wordt ondersteund door 4 Day Week Global, een non-profitorganisatie die bedrijven helpt kortere werkweken in te voeren, evenals verschillende vakbonden.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *