Voormalig JP Morgan-topman Jes Staley wordt volgende week afgezet vanwege zijn banden met Jeffrey Epstein, de veroordeelde zedendelinquent en financier die zelfmoord pleegde in de gevangenis nadat hij in 2019 was gearresteerd wegens sekshandel.

Reuters gemeld op donderdag dat de advocaten van JP Morgan tijdens de hoorzitting zeiden dat ze Staley komende donderdag en vrijdag zouden ondervragen.

Staley, die eerder ook CEO van Barclays was voordat hij in 2021 aftrad te midden van een intern onderzoek naar zijn banden met Epstein, gaf naar verluidt toe dat hij bevriend was met Epstein, maar ontkende kennis van de misdaden van Epstein en zei dat hij spijt had dat hij contact met hem had.

Barclays zei dat zijn onderzoek “niet vond” dat Staley de acties van Epstein zag of ervan op de hoogte was. Het onderzoek onderzocht hoe Staley zijn relatie met Epstein beschreef aan Barclays en de Britse Financial Conduct Authority, die het onderzoek samen met de Prudential Regulation Authority uitvoerde.

Reuters meldde dat JP Morgan de rechtszaak had aangespannen om Staley acht jaar schadevergoeding terug te krijgen en om het bedrijf te compenseren voor schade die het zou kunnen lijden als gevolg van andere rechtszaken. Het bedrijf beschuldigde hem van “opzettelijk en buitensporig gedrag” omdat hij niet openlijk sprak over zijn banden met Epstein.

The Hill heeft Staley’s advocaat om commentaar gevraagd.

Reuters meldde dat rechter Jed Rakoff de procesdatum voor de zaak verplaatste van 5 september naar 23 oktober om de zaken van het anonieme Epstein-slachtoffer en de Amerikaanse Maagdeneilanden v. JP Morgan te consolideren met de rechtszaak van de bank tegen Staley.

The Associated Press meldde dat de laatste keer dat Epstein en Staley contact hadden in 2015 was, kort voordat Barclays hem aannam. Staley en zijn vrouw bezochten het privé-eiland van Epstein voor de lunch.

Epstein werd geconfronteerd met meerdere beschuldigingen van sekshandel in minderjarigen toen hij in augustus 2019 dood werd aangetroffen in zijn gevangeniscel. De New York City Medical Examiner oordeelde dat zijn dood zelfmoord was door ophanging.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *