1k-free-spins-coin-master-2023 free-spins-coin-master-unlimited

(KDVR/NEXSTAR) — Ride-sharing gigant Uber breidt extra veiligheidsfunctie uit naar meer steden in de VS — “Neem mijn rit op” stelt zowel berijders als chauffeurs in staat om de audio van hun rit rechtstreeks op hun telefoon op te nemen in geval van veiligheidsproblemen. Maar moet u zich zorgen maken over uw privacy?

Zo werkt het: Chauffeurs en motorrijders kunnen een veiligheidsfunctie toevoegen in het gedeelte Veiligheidstoolkit van de app. Eenmaal ingeschakeld, kan de optie “audio-opname” worden gestart door op “start” te drukken. Beide partijen kunnen de opname op elk moment tijdens de reis starten of beëindigen. De functie wordt automatisch uitgeschakeld nadat de reis voorbij is.

Uber zegt dat de audiobestanden versleuteld zijn en worden opgeslagen op het apparaat van de persoon die ze heeft ingeschakeld. Het bedrijf legt uit dat “niemand naar de audio kan luisteren – inclusief Uber, de bestuurder of de bestuurder” terwijl de opname op het apparaat staat.

Uber heeft er geen toegang toe tenzij een van de partijen een probleem indient en bijvoegt. Pas op dit punt wordt het audiobestand gedecodeerd en beluisterd door een beveiligingsagent ter beoordeling, zegt Uber.

Maar hoe weet je of een chauffeur of chauffeur jouw rit opneemt?

“… als een bestuurder ervoor kiest om deze functie in te schakelen, stuurt hij een bericht naar de bestuurder, waarin hij hem waarschuwt dat er tijdens de rit audio kan worden opgenomen”, zegt Uttara Sivaram, hoofd openbare orde, privacy en veiligheid van Uber.

De audio-opnamefunctie is beschikbaar in meer dan een dozijn landen en meer dan 70 Amerikaanse steden, zegt het bedrijf.

“Vanaf het allereerste begin was het ons doel om deze functie zo te ontwerpen dat opnames veilig blijven en de privacy van alle betrokken partijen wordt beschermd”, aldus Sivaram.

Een soortgelijke video-opnamefunctie, waarmee bestuurders video kunnen opnemen met de camera aan de voorzijde van hun telefoon, wordt volgens Uber ook in sommige steden getest.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *