Voormalig president Trump bekritiseerde de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), vanwege verschillende betalingen aan de conservatieve satirische site The Babylon Bee, wat bijdroeg aan zijn groeiende aanvallen op de gouverneur in de aanloop naar een verwachte rivaliteit voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024.

“Waarom betaalt Ron DeSanctimonious The Babylon Bee, een non-entiteit, $ 5.000 per maand, $ 21.500 tot nu toe, als hij niet kandidaat is voor het presidentschap?” Trump zei op Truth Social publicerenvergezeld van een screenshot van de schijnbare betalingen aan de satirische site.

“Alleen omdat zijn resultaten dalen, mogelijk vanwege zijn wens om te snijden in de sociale zekerheid en Medicare, staat hem niet toe om zonder kennisgeving campagne te voeren!” Trump vervolgde. “Geef niet zoveel geld uit aan The Babylon Bee als je kandidaat bent voor gouverneur, geef zelfs geen geld uit aan The Babylon Bee als je ergens voor rent!”

De bijbehorende schermafbeelding, die geen informatie bevat die de bron of datum van de betaling aangeeft, toont vier afzonderlijke betalingen van $ 5.000 en één betaling van $ 1.500 aan The Babylon Bee. The Hill heeft contact opgenomen met het kantoor van DeSantis voor commentaar.

Uit de financiële gegevens van de campagne in Florida blijkt dat de campagnecommissie van DeSantis drie betalingen van $ 5.000 en één betaling van $ 1.500 aan The Babylon Bee heeft gedaan voor “reclame” en andere “e-maildiensten” voor zijn gouvernementele campagne in 2022. Miami Herald oorspronkelijk gemeld afgelopen april over betalingen van DeSantis aan de site te midden van online fondsenwerving voor zijn campagne.

Christina Pushaw, destijds woordvoerster van DeSantis, viel samen met andere conservatieven de beslissing van de Herald aan om de Babylon Bee als “nepnieuws” te omschrijven. geklets dan: “Miami Bird Cage Liner maakte de satirische website @TheBabylonBee van streek, is populairder dan hun nepnieuws.”

De afgelopen maanden bleef Trump DeSantis aanvallen, die door velen wordt beschouwd als zijn grootste potentiële uitdager voor de Republikeinse nominatie. DeSantis gaf aan dat een beslissing over de kandidatuur van 2024 wordt verwacht nadat de wetgevende zitting van de staat in mei is afgelopen.

Een op Trump afgestemde super-PAC diende deze week een klacht in bij de Florida Ethics Commission en beschuldigde DeSantis ervan een “schaduw-presidentiële campagne” te voeren, aangezien hij nog formeel een bod moet aankondigen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *