coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

De presidentiële campagne van voormalig president Trump in 2024 heeft het onderzoek van de districtsprocureur van Manhattan, Alvin Bragg, naar hem beschuldigd van een “heksenjacht” in afwachting van een mogelijke aanklacht.

Trump-campagnewoordvoerder Steven Cheung zei donderdag in een verklaring dat Trump “volledig onschuldig” is en “niets verkeerds” heeft gedaan. Hij zei dat democraten Trump al aanvielen voordat hij voor het eerst tot president werd gekozen en het opnieuw proberen omdat Trump de peilingen “met een ruime marge” leidt tegen zowel Republikeinen als Democraten.

Uit peilingen bleek vooral dat Trump de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R) en andere huidige en potentiële Republikeinse kandidaten voor de nominatie leidt, terwijl sommige lieten zien dat DeSantis aan de leiding of op de hielen zat.

Peilingen lieten ook gemengde resultaten zien in een hypothetische rematch tussen Trump en president Biden.

Cheung zei dat het onderzoek “enorm averechts zou werken” voor de Democratische Partij en “in schande zou eindigen” voor het land.

De verklaring komt wanneer Bragg op het punt lijkt te staan ​​om mogelijk een of meer aanklachten in te dienen tegen de voormalige president in het onderzoek naar de undercoverbetalingen aan volwassen filmster Stormy Daniels. Het zou de eerste keer zijn dat er strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld tegen de voormalige president.

Voormalig Trump-advocaat Michael Cohen getuigde maandag voor een grand jury die de betalingen onderzoekt.

Het onderzoek komt voort uit betalingen die Cohen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2016 aan Daniels heeft gedaan om te voorkomen dat ze de affaire onthult die zij en Trump hadden.

In 2018 pleitte Cohen schuldig aan verschillende aanklachten, waaronder schendingen van campagnefinanciering. Hij betaalde Daniels $ 130.000, en Trump betaalde hem terug. Hij betaalde ook model Karen McDougal $ 150.000 via de uitgever van de National Enquirer om te zwijgen over haar affaire met Trump.

Trump erkende dat hij Cohen had terugbetaald, maar zei dat het niets te maken had met zijn campagnefinanciering. Het bedrijf van Trump registreerde de betaling als juridische kosten.

Federale aanklagers zeiden dat de Trump-organisatie de compensatie “optelde” voor “belastingdoeleinden” en meer dan $ 400.000 incasseerde.

Daniels had woensdag ook een ontmoeting met de aanklagers van Manhattan. Cohen ontmoette onderzoekers tijdens hun onderzoek meer dan tien keer.

Naast Cohen en Daniels die getuigden voor de grand jury, getuigde bijna elke belangrijke persoon die betrokken was bij wat er gebeurde. Trump is ook gedagvaard om voor een grand jury te verschijnen, een teken dat er spoedig aanklachten kunnen volgen, maar het lijkt erop dat hij dat niet zal doen.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *