coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

Voormalig vice-president Mike Pence zei dat voormalig president Trump zelf moet beslissen of hij uit de presidentiële race van 2024 stapt als hij wordt aangeklaagd.

Pence besloot Trump niet op te roepen af ​​te treden als hij wordt aangeklaagd terwijl de voormalige vice-president op bezoek was in New Hampshire, Politico gemeld Donderdag.

“Kijk, dit is een vrij land. Iedereen kan zijn eigen beslissingen nemen”, zei hij.

De opmerkingen van Pence komen op het moment dat de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, op het punt staat Trump aan te klagen wegens zwijggeldbetalingen aan volwassen filmster Stormy Daniels voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2016.

Voormalig Trump-advocaat Michael Cohen betaalde Daniels in ruil voor haar stilzwijgen over de affaire die ze met Trump had. Trump heeft Cohen later de betaling terugbetaald, waarvan de Trump-organisatie beweerde dat het juridische kosten waren.

Cohen pleitte schuldig aan meerdere aanklachten, waaronder een van het overtreden van regels voor campagnefinanciering die voortvloeien uit de betalingen. Trump erkende dat hij Cohen had terugbetaald, maar zei dat het niets te maken had met zijn campagne.

Trump zelf zei dat hij “niet eens zou nadenken” over aftreden als hij zou worden aangeklaagd.

Pence, die heeft aangegeven dat hij een bod in 2024 overweegt om het op te nemen tegen Trump, is gedurende een groot deel van zijn vice-presidentiële ambtstermijn trouw gebleven aan Trump, maar de twee kregen ruzie nadat Pence de oproepen van Trump om de presidentiële overwinning van president Biden niet te onderschrijven, weigerde.

Pence hield vol dat hij niet de bevoegdheid had om de telling van verkiezingsstemmen in zijn hoedanigheid van senaatsvoorzitter af te wijzen en dat hij slechts een ceremoniële rol speelde bij de telling van de stemmen op 6 januari 2021. Trump bekritiseerde Pence sterk omdat hij de stembiljetten niet had afgewezen. .

Pence heeft onlangs zijn kritiek op Trump opgevoerd, nadat hij zijn aanvallen op de voormalige president soms had afgezwakt. Hij zei tijdens het jaarlijkse Gridiron Dinner op zaterdag dat “de geschiedenis” Trump verantwoordelijk zal houden voor zijn rol in wat er gebeurde tijdens de rel van 6 januari, en hij sprak de woorden van Trump voordat de rel de familie van Pence en iedereen in het Capitool “bedreigde”.

Toen hij maandag met zijn privéjet naar een campagne-evenement in Iowa reisde, beweerde Trump dat Pence zelf verantwoordelijk was voor wat er tijdens de aanval gebeurde, en zei dat Pence’s weigering om stemmen af ​​te wijzen van belangrijke staten die de overwinning van Biden behaalden, tot het geweld leidde.

‘Als hij ze had teruggestuurd naar Pennsylvania, Georgia, Arizona, de nummer 1-staten, denk ik, zou je een andere uitkomst hebben gehad. Maar ik geloof ook dat je ‘Jan. 6’, zoals wij dat noemen”, zei Trump.

Politico meldde dat Pence herhaalde dat hij niet de bevoegdheid had om de verkiezingen ongedaan te maken terwijl hij in New Hampshire was.

“Ik weet dat onze voormalige president zei dat ik het recht heb om de verkiezingen ongedaan te maken, maar Donald Trump heeft ongelijk”, zei hij. “Ik had niet het recht om de verkiezingen nietig te verklaren. De president is van het Amerikaanse volk en het Amerikaanse volk alleen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *