Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft vrijdag officieel zijn betaalde “geverifieerde” abonnementsdienst voor zijn socialemediaplatforms in de Verenigde Staten gelanceerd, vergelijkbaar met de eigen dienst van Twitter, opgezet door CEO Elon Musk.

Meta zei in een verklaring dat CEO Mark Zuckerberg aankondigde dat Meta Verified zou beginnen met testen in de VS en de komende weken geleidelijk zou worden uitgerold na vroege tests in Australië en Nieuw-Zeeland.

Het zei dat de service gebruikers in staat zal stellen accounts te verifiëren nadat hun identiteit is geverifieerd met een identiteitsbewijs van de overheid, een verificatiebadge, “proactieve” accountbescherming om nabootsers op te sporen en toegang tot Facebook- en Instagram-accountondersteuning.

EN stelling sinds het bedrijf vorige maand met testen in Australië en Nieuw-Zeeland is begonnen, zegt het dat gebruikers de service kunnen kopen voor $ 11,99 per maand op internet en $ 14,99 per maand op iOS en Android.

Het zei dat er geen wijzigingen zullen zijn in de accounts die er al waren gecontroleerd door een publiek figuur, beroemdheid of merk te zijn en te voldoen aan de geschiktheidsvereisten.

Meta zei vrijdag in een verklaring dat het positieve resultaten heeft gezien van eerdere tests en enkele wijzigingen aanbrengt op basis van wat het heeft geleerd en de feedback die het heeft ontvangen.

Meta Verified heeft gebruikers in Australië en Nieuw-Zeeland een groter bereik en zichtbaarheid gegeven in zoekopdrachten, opmerkingen en aanbevelingen om kleinere videomakers meer kansen te geven om gezien te worden door potentiële toekomstige volgers. Maar het bedrijf onderbreekt de functie voorlopig na feedback dat het verwarrend was en dat het tijd zou kosten om “de waarde ervan verder te onderzoeken”.

Het bedrijf zei dat het van plan is om aanvullende elementen van de service te testen naarmate het testen verder wordt uitgebreid.

Musk creëerde de betaalde abonnementsdienst voor Twitter-gebruikers in oktober, kort nadat hij het bedrijf had gekocht. Hij paste de service verschillende keren aan voordat hij volledig werd uitgerold, maar de huidige iteratie van Twitter is Blue biedt gebruikers met een vinkje, een bewerkingsknop op berichten en de mogelijkheid om langere video’s te plaatsen voor $ 8 / maand.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *