coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjouiCNN

Huisrepublikeinen zeiden in een nieuwe memo die donderdag werd vrijgegeven dat leden van de familie van president Joe Biden indirect iets meer dan $ 1 miljoen ontvingen van een Chinees bedrijf – de laatste onthulling van de commissie in haar onderzoek naar de transacties van de familie Biden.

De memo, die ambtenaren van het Witte Huis en het juridische team van Hunter Biden snel verwierpen, bevatte geen enkel bewijs dat de betalingen rechtstreeks in verband bracht met president Joe Biden, wat volgens de Republikeinen het doel van hun onderzoek was.

De memo noemt Hallie Biden, de weduwe van de zoon van de president, Beau Biden, als de voorheen onbekende ontvanger van betalingen van John Robinson Walker, een medewerker van de Biden-familie, die geld naar Biden-familieleden stuurde nadat hij $ 3 miljoen had ontvangen van een in China gevestigd bedrijf. Hallie Biden en Hunter Biden, de jongste zoon van de president, hadden na de dood van Beau Biden nog enige tijd een relatie. Op 27 februari dagvaardde de House Oversight Committee stilletjes Bank of America voor de financiële gegevens van drie assistenten van Hunter Biden, waaronder Walker, en zo heeft het de gegevens verkregen.

“Het is onduidelijk welke diensten werden geleverd om aan dit buitensporige bedrag te komen”, zei James Comer, voorzitter van de Republikeinse Oversight Committee, in een verklaring.

Huisrepublikeinen zeggen dat de transacties vragen oproepen over buitenlandse invloed op de familie Biden, maar er is nog steeds geen sluitend bewijs dat Joe Biden betrokken was bij de zaken van zijn zoon en er zijn geen aanwijzingen dat hij misbruik maakte van zijn openbare ambt om zijn gezin te helpen geld te verdienen. President Biden heeft eerder elke betrokkenheid bij de buitenlandse zaken van zijn zoon ontkend.

Een woordvoerder van het juridische team van Hunter Biden wees de memo af.

“Hier gaan we weer als Rep. Comer iets ouds neemt en het nieuw probeert te maken door het te verpakken in een wilde en ongegronde rechtse samenzwering”, zei de woordvoerder. “Hunter Biden, een particulier met het volste recht om zijn eigen zakelijke inspanningen na te streven, zocht samen met verschillende zakenpartners naar een joint venture met een particulier, legitiem energiebedrijf in China. Als onderdeel van die joint venture ontving Hunter te goeder trouw zijn deel van het startkapitaal, dat hij deelde met zijn oom James Biden en Hallie Biden, met wie hij op dat moment een relatie had, en deelde hij de kosten.”

Senaatsrepublikeinen beschreven in 2020 voor het eerst hoe Walker bankoverschrijvingen deed aan Hunter Biden en de broer van de president, James, nadat hij een bankrekening van $ 3 miljoen had ontvangen van het in Shanghai gevestigde State Energy HK Limited.

De GOP van het Huis heeft de memo opgesteld na ontvangst van bankgegevens van medewerkers van de familie Biden als resultaat van een dagvaarding in haar onderzoek. Comer plaagde eerder deze week enkele van de onthullingen door te zeggen dat een derde lid van de Biden-familie was geïdentificeerd als onderdeel van het buitenlandse bedrijf van de familie, dat blijkbaar naar Hallie Biden verwees. Hallie Biden ontving volgens de memo in 2017 twee afzonderlijke betalingen van Walker van in totaal $ 35.000, maar slechts één van die termijnen kwam nadat Walker een televisie van het Chinese bedrijf had ontvangen, vertelden meerdere bronnen die bekend zijn met de zaak aan CNN met transacties.

Witte Huis-woordvoerder Ian Sams beschuldigde Comer ervan ervoor gekozen te hebben de weduwe van Beau Biden te “aanvallen”.

“In plaats van een bizarre aanval op de familie van de president, zouden de huisrepublikeinen zich misschien moeten concentreren op samenwerking met de president om resultaten te boeken voor Amerikaanse gezinnen op belangrijke prioriteiten zoals het verlagen van de kosten en het versterken van de gezondheidszorg”, zei Sams.

De GOP-memo onthult dat Walker en zijn bedrijf, Robinson Walker, LLC, in maart 2017 $ 3 miljoen ontvingen van een Chinees bedrijf en vervolgens gedurende een periode van drie maanden ongeveer $ 1.065.692 overmaakten naar verschillende bankrekeningen die gekoppeld waren aan leden van de Biden-familie.

De memo probeerde ook vragen op te werpen over een overboeking die Hunter Biden ontving terwijl Joe Biden vice-president was. Volgens de memo ontving Walker in november 2015 een bankafschrift van $ 179.836,86 van een bedrijf met een buitenlandse bankrekening, maakte $ 59.900 van dat geld over naar een van zijn persoonlijke betaalrekeningen en stuurde Hunter Biden hetzelfde bedrag.

De memo wees ook op een bankrekening die alleen geïdentificeerd was als “Biden” en die ook bankoverschrijvingen ontving, die de GOP beloofde verder te onderzoeken. In een verklaring zei een woordvoerder van het juridische team van Hunter Biden: “De rekeningen die zo dramatisch werden aangehaald door Rep. Comer waren van Hunter, zijn oom en Hallie – van niemand anders.”

In reactie op de memo van donderdag vroeg Democraat Jamie Raskin uit Maryland zich af waarom Comer geen buitenlandse invloed in de regering-Trump zou onderzoeken. Hij zei in een verklaring aan CNN: “De memo van voorzitter Comer bewees eens te meer dat ze, na vier jaar onderzoek door senaat en huisrepublikeinen naar Hunter Biden, geen connectie hebben gevonden met de president van de Verenigde Staten of een regeringsfunctionaris. .”

Raskin maakte de dagvaardingen eerder deze week voor het eerst bekend en stelde vragen over de brede reikwijdte ervan, maar maakte geen melding van de betalingen van Walker aan de familie Biden.

“Ze gaan in op de privégegevens van meneer Walker en de financiën van zijn familie: hoeveel hij betaalt voor de danslessen van zijn kind, wanneer hij in het ziekenhuis is geweest, hoeveel parkeerboetes hij heeft betaald, hoe vaak hij eet bij Papa John’s of koffie drinkt bij Starbucks, en hoeveel hij uitgeeft aan boodschappen bij Safeway”, schreef hij zondag.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *