Het Sheriff’s Office van de staat New York roept op tot meer Border Patrol-agenten in de regio, aangezien het aantal grensovergangen het afgelopen jaar is vertienvoudigd. volgens NBC News.

David Favro, de sheriff van Clinton County in de noordoostelijke hoek van New York, zei dat zijn afdeling “steeds meer mensen” ziet die proberen de Canadese grens over te steken, wat volgens hem “dodelijk terrein kan zijn als je er niet bekend mee bent”. .”

“De enige manier waarop het echt bedekt en beschermd kan worden [the northern border] is laarzen op de grond, ‘vertelde Favro aan NBC News.

In het deel van de noordelijke staatsgrens dat het oosten van New York, Vermont en New Hampshire omvat, is het aantal illegale grensoverschrijdingen de afgelopen vijf maanden vertienvoudigd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, volgens de Amerikaanse douane en grensbescherming (CBP). .

Bijna 2.000 migranten, voornamelijk uit Mexico, probeerden van oktober 2022 tot februari 2023 de grens tussen de VS en Canada in de regio over te steken. In dezelfde periode vorig jaar probeerden slechts 200 migranten de grens over te steken.

CBP maakte eerder deze maand bekend dat het 25 extra grensagenten zal inzetten op een deel van de noordgrens. Terwijl volgens NBC News ongeveer 16.000 grensagenten de 2.000 mijl lange grens met Mexico bestrijken, dekken ongeveer 2.000 agenten de 5.000 mijl lange grens met Canada.

Het oversteken van de noordelijke grens brengt zijn eigen gevaren met zich mee. Het team van Favre hielp afgelopen weekend bij het redden van een groep van 39 migranten, van wie sommigen hun kleren aan hun lichaam vastgevroren hadden, meldde NBC News. De plaatselijke brandweercommandant hielp onlangs ook bij het redden van twee migranten die vastzaten in een ijskoud moeras en behandeld moesten worden voor bevriezing en lichte onderkoeling.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *