Het Internationaal Strafhof heeft vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Vladimir Poetin en een andere Russische functionaris, waarin beschuldigingen van oorlogsmisdaden zijn opgenomen in verband met de illegale deportatie van kinderen uit Oekraïne naar Rusland.

Het arrestatiebevel is waarschijnlijk een van de eerste aanklachten tegen Poetin wegens oorlogsmisdaden in Oekraïne, onderdeel van een wereldwijde inspanning om de Russische president en de Russische Federatie verantwoordelijk te houden voor misdaden die begonnen met de grootschalige invasie van februari.

Een er werd ook een bevel uitgevaardigd voor Maria Alekseevna Lvova-Belova, commissaris voor kinderrechten in het kabinet van de president van de Russische Federatie, die volgens het ICC “individuele strafrechtelijke verantwoordelijkheid draagt” voor de gedwongen deportatie van Oekraïense kinderen uit door Rusland bezette gebieden naar Rusland.

Dit verhaal ontwikkelt…

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *