FREE GEMS GENERATOR FOR STUMBLE GUYS ZRZQ2 Free Tiktok Coins Zip Code X6HH1 Free Tiktok Followers Without Coins LFmRE 1k free spins coin master 2023-kbn 1k free spins coin master 2023-pqm2 Free Tiktok Coins Zip Code Mqzqe coin master free 5000 spin link-ojjj STUMBLE GUYS FREE GEMS APK LPDGL Free Tiktok Coins Zurückgeben 9VbCE 1k free spins coin master 2023-vrli


Washington
CNN

President Joe Biden zei woensdag ten onrechte dat zijn nieuwe minimumbelasting voor bedrijven de reden was dat het federale begrotingstekort in 2021 en 2022 werd verlaagd. In werkelijkheid werd de belasting pas begin 2023 van kracht.

Biden heeft herhaaldelijk de eer opgeëist voor het terugdringen van het tekort in 2021 en 2022, hoewel experts zeiden dat het overgrote deel van die verlaging simpelweg plaatsvond omdat de nooduitgaven in 2020 als gevolg van de Covid-19-pandemie opraken zoals gepland – en dat Biden’s eigen initiatieven de tekorten vergrootten dan ze anders zouden zijn geweest.

We beschreven het eerdere opscheppen van Biden over het tekort als misleidend of sleutelcontext ontbreekt. Maar hij ging verder in zijn Toespraak op woensdag in Las Vegas over het verlagen van de kosten van geneesmiddelen op recept, het leveren van een versie van het verhaal die gewoon niet waar is.

Biden zei: “En trouwens, weet je, iedereen zei: hoe kan ik deze nieuwe programma’s hebben en toch het tekort met $ 1,7 biljoen in de afgelopen twee jaar verminderen? Nou, het is leuk – vrij eenvoudig. Er waren 550 Fortune 500-bedrijven die 40 miljard dollar verdienden en geen cent belasting betaalden – nul, niets – belasting. Dus ik zei – je weet wel, schandalig. En we hebben er de stemmen voor gekregen. Ik zei dat ze minstens 15% moesten betalen. Vijftien procent. Dat is minder dan jullie allemaal betalen. En raad eens? Hierdoor kon ik de achterstand verkleinen.”

Eerst de feiten: Het “vrij duidelijke” verhaal van Biden over het terugdringen van het tekort in de afgelopen twee jaar klopt niet. Hoewel de minimale vennootschapsbelasting van 15% Biden ondertekend door de Inflatieverminderingswet van augustus 2022 tekortvermindering verwacht in 2023 en later, belastingen pas op 1 januari 2023 in werking getredendus het verminderde het tekort in 2021 of 2022 niet. Nogmaals, experts zeggen dat het tekort in 2021 en 2022 voornamelijk is gedaald als gevolg van de uitgaven tijdens de pandemie, niet vanwege het eigen beleid van Biden, dat het netto-effect had van het maken van het tekort slechter.

Maya MacGuineas, voorzitter van de commissie voor een verantwoorde federale begroting, een belangenbehartigingsgroep voor het terugdringen van tekorten, merkte donderdag in een e-mail op dat “bedrijven pas dit jaar beginnen met het betalen van de minimumbelasting”. Ze zei dat het feit dat Biden “de eer blijft opstrijken voor de daling van het tekort tussen 2021 en 2022 – wat is gebeurd volledig door het aflopen van tijdelijke COVID-maatregelen – is reden tot zorg.”

Biden had ook een sleutelnummer verkeerd in dit deel van de toespraak in Las Vegas. Zoals hij is juist gezegd bij talloze eerdere gelegenheden hebben 55 grote bedrijven, niet de 550 bedrijven die hij dit keer zei, in hun vorige fiscale jaar geen federale inkomstenbelasting betaald, volgens analyse gepubliceerd in 2021 door het Instituut voor Fiscaal en Economisch Beleid, een liberale denktank.

Een woordvoerder van het Witte Huis weigerde commentaar te geven op dit artikel.

Een minimale vennootschapsbelasting van 15% is alleen van toepassing op bedrijven met een gemiddelde jaaromzet in de jaarrekening van USD 1 miljard of meer – er zijn er zijn veel nuances bij betrokken; u kunt meer details lezen hier – dus het zal niet meteen alle 55 bedrijven op de lijst voor 2021 van het Instituut voor Belastingen en Economisch Beleid treffen.

Het zou eerlijk zijn als Biden dit jaar en in de toekomst de minimumbelasting zou inroepen als een voordeel bij het bestrijden van het tekort. Matthew Gardnersenior fellow van het instituut, noteerde donderdag in een e-mail dat de onpartijdige Joint Commission on Taxation van de regering geschat dat de belasting het tekort in het fiscale jaar 2023 met ongeveer $ 34,7 miljard zal verminderen (en in totaal ongeveer $ 222,2 miljard tot en met het fiscale jaar 2031). Gardner zei dat aangezien de minimumbelasting de grootste belastingverhoging is in de Inflation Reduction Act, “het logisch is dat dit het eerste specifieke beleid is waarop de president zou wijzen om het succes van de regering bij het terugdringen van het tekort uit te leggen.”

Gardner zei echter ook dat “het eerste fiscale jaar waarin we een directe toename van de inkomsten uit de nieuwe minimumbelasting zullen zien, het fiscale jaar 2023 is.” en dat de belasting “in het fiscale jaar 2022 helemaal geen effect had moeten hebben”. ”

Reuven Avi-Yonah, een professor in de rechten van de Universiteit van Michigan en expert op het gebied van vennootschapsbelasting die pleitte voor de minimumbelasting, zei in een e-mail dat Biden waarschijnlijk dacht dat de belasting het tekort in de toekomst aanzienlijk zou verminderen. “Natuurlijk is het waar dat de daadwerkelijke inkomsten pas in 2023 worden gerealiseerd”, zei Avi-Yonah, maar de belasting “draagt ​​bij aan het terugdringen van het tekort tijdens het 10-jarige begrotingsvenster” dat wordt gebruikt door de federale overheid, die loopt van fiscale jaren 2022 tot 2031.

Desondanks zei de president specifiek in zijn voorbereide toespraak, met nadruk, dat de minimumbelasting de reden was dat hij het tekort met $ 1,7 biljoen kon verminderen over vorig twee jaar. Dat is onjuist.

“Er is een tijdmachine voor nodig om het beleid in 2023 uit te voeren om de tekorten in 2021 en 2022 terug te dringen”, zei hij. Brian Riedlsenior fellow bij het Manhattan Institute, een conservatieve denktank.

De belangrijkste reden voor de daling van het tekort met $ 1,7 biljoen onder Biden was dat het tekort enorm opliep een recordbedrag van 3,1 biljoen dollar in fiscaal 2020 tijdens de vroege stadia van de pandemie onder de toenmalige president Donald Trump. De stijging was grotendeels te danken aan tijdelijke, tweeledige uitgaven als gevolg van de pandemie. Nadat een groot deel van de tijdelijke uitgaven op schema is verlopen, is het tekort opgelopen gedaald tot ongeveer $ 1,4 biljoen in fiscaal 2022 onder Biden.

Biden kan terecht worden gecrediteerd voor het stimuleren van het economisch herstel van de VS, dat het tekort terugdrong door de belastinginkomsten te verhogen in fiscaal 2021 en fiscaal 2022. Maar Biden’s lijst met beleidsinitiatieven – waaronder een wetsvoorstel voor pandemie, een tweeledige infrastructuurwet, een tweeledige rekening om de productie van halfgeleiders te stimuleren, de voordelen van voedselbonnen te verhogen en de pauze in het Trump-pandemietijdperk op de terugbetalingen van federale studieleningen te verlengen – hebben over het algemeen de tekorten vergroot, niet verlaagd, zelfs als je er rekening mee houdt tekortverlagend effect Biden’s ondertekende Inflation Reduction Act.

MacGuineas zei donderdag dat hoewel Biden terecht kan zeggen dat de Inflation Reduction Act de tekorten in een decennium met $ 240 miljard zal verminderen, die vermindering slechts een “kleine fractie” compenseert. biljoen nieuwe leningen Tot op heden heeft Biden goedgekeurd. En Dan White, tot voor kort de senior director van Moody’s Analytics, een economisch onderzoeksbureau wiens analyses Biden herhaaldelijk heeft geanalyseerd geadverteerd in zijn toespraken zei hij vorig jaar in een e-mail: “De acties van de regering en het Congres hebben ongetwijfeld geleid tot grotere tekorten, niet kleinere.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *