FREE GEMS GENERATOR FOR STUMBLE GUYS ZRZQ2 Free Tiktok Coins Zip Code X6HH1 Free Tiktok Followers Without Coins LFmRE 1k free spins coin master 2023-kbn 1k free spins coin master 2023-pqm2 Free Tiktok Coins Zip Code Mqzqe coin master free 5000 spin link-ojjj STUMBLE GUYS FREE GEMS APK LPDGL Free Tiktok Coins Zurückgeben 9VbCE 1k free spins coin master 2023-vrliCNN

Minstens twee dozijn mensen – van Mar-a-Lago-resortpersoneel tot leden van de binnenste cirkel van Donald Trump op zijn landgoed in Florida – zijn gedagvaard om te getuigen voor een federale grand jury die onderzoek doet naar de omgang van de voormalige president met geheime documenten, meerdere bekende bronnen met het onderzoek zei ze tegen CNN.

Donderdag verscheen Margo Martin, communicatieassistent van Trump, die in het Witte Huis werkte en vervolgens met Trump naar Florida verhuisde, voor een grand jury in Washington, DC. Een van de beste aanklagers van speciaal aanklager Jack Smith was bij het gesprek betrokken.

Martin, die tot een kleine groep voormalige adviseurs van het Witte Huis behoort die bij Trump in dienst zijn gebleven nadat hij zijn ambt verliet, weigerde vragen te beantwoorden toen hij werd benaderd door een CNN-verslaggever.

Smith zocht getuigenissen van een reeks mensen die dicht bij Trump stonden – van zijn eigen advocaten die hem in de zaak vertegenwoordigden tot personeel dat bij Mar-a-Lago werkt, waaronder een huishoudster en restaurantbedienden, aldus de bronnen.

Het personeel is interessant voor onderzoekers vanwege wat ze hebben gezien of gehoord tijdens het uitvoeren van hun dagelijkse taken op het landgoed, inclusief of ze dozen of documenten hebben gezien in de kantoorruimte van Trump of elders.

“Ze werpen een extreem breed net uit – iedereen en iedereen die iets heeft gezien”, zei een bron die bekend was met de inspanningen van het ministerie van Justitie.

Federale rechercheurs spraken bijvoorbeeld met een Mar-a-Lago-medewerker die te zien was op beelden van beveiligingscamera’s die dozen uit het magazijn verplaatsten met Trump-assistent Walt Nauto, die al met rechercheurs had gesproken.

Veel van de werknemers van Mar-a-Lago worden vertegenwoordigd door advocaten die worden betaald door Trump-entiteiten, volgens bronnen en federale verkiezingsverslagen.

Het ministerie van Justitie doet al ongeveer een jaar onderzoek naar mogelijk misbruik van nationale veiligheidsgegevens en mogelijke inmenging. FBI-agenten vonden afgelopen zomer meer dan 100 geheime documenten tijdens een huiszoeking in Mar-a-Lago. Het juridische team van Trump heeft sindsdien aanvullend geheim materiaal overgedragen.

Een luchtfoto van de Mar-a-Lago-club van voormalig president Donald Trump in Palm Beach, Florida, op 31 augustus 2022.

Gerubriceerde documenten gevonden in Mar-a-Lago maanden na zoekacties

Het federale onderzoek heeft eerder topadviseurs van Trump gedagvaard, zoals voormalig plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis Dan Scavino en voormalig Trump-adviseur en Pentagon-functionaris Kash Patel.

Ondertussen blijft Smith Trumps advocaat Evan Corcoran achtervolgen. In een eerder optreden van een grand jury weigerde Corcoran vragen te beantwoorden over zijn gesprekken met Trump over geheime documenten, daarbij verwijzend naar het voorrecht van advocaat en cliënt. Aanklagers vragen de rechter om te oordelen dat hij moet antwoorden omdat de gesprekken mogelijk deel uitmaakten van het aanzetten tot een misdrijf of fraude.

De DC Circuit Court zal naar verwachting al deze week uitspraak doen over Corcoran.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *