De beheerder van de Environmental Protection Agency (EPA), Michael Regan, richtte zich vrijdagochtend op staten die probeerden te voorkomen dat treinen met gevaarlijk afval ontspoorden vanuit Oost-Palestina, Ohio, en noemde dergelijke inspanningen potentieel illegaal.

Regan, die met verslaggevers sprak tijdens een oproep om een ​​update te geven over de schoonmaakinspanningen, zei dat het bureau “geen voorwaarden heeft opgelegd die de overbrenging van afval naar de juiste faciliteiten” van Norfolk Southern Railway zouden verhinderen.

“Tegelijkertijd hebben sommige staten mogelijk geprobeerd de acceptatie van afval van opruimlocaties te blokkeren. Sommigen maakten tijdens het proces zelfs verkeerd geïnformeerde en misleidende foto’s van de EPA. Maar het zijn de mensen in Oost-Palestina die worden gekwetst, en de EPA zal dat niet accepteren’, zei hij.

“Volgens het EPA-bevel aan Norfolk Southern is het bedrijf verplicht om verontreinigd afval van de locatie op de juiste manier af te voeren.”

Regan zei dat onder de Comprehensive Environmental Response, Compensation and Liability Act (CERCLA), beter bekend als Superfund – die het bureau inriep om Norfolk Southern te dwingen alle kosten te dekken – van de spoorweg wordt verwacht dat ze “alle opties overwegen” voor afvalverwerking.

Dat omvat “erop aandringen dat afvalverwerkingsbedrijven hun contracten met Norfolk Southern nakomen, juridische stappen ondernemen om hen te dwingen dit te doen als ze dat niet doen, en alle kosten betalen om de inwoners te beschermen”, zei Regan.

De EPA-chef zei dat het bureau ook waarschuwingen heeft afgegeven aan staatsambtenaren om hen eraan te herinneren dat staten niet eenzijdig zendingen van gecertificeerde, veilige faciliteiten uit Oost-Palestina kunnen blokkeren.

“Een staat die deze afvaltransporten blokkeert, kan het vermogen van Norfolk Southern om te voldoen aan CERCLA belemmeren, evenals het bevel van de EPA tegen Norfolk Southern, wat illegaal is”, vertelde Regan aan verslaggevers. “We zijn er absoluut duidelijk over met onze regeringspartners dat het afval uit Oost-Palestina meer wordt getest en meer wordt geanalyseerd… dan ander vergelijkbaar afval dat regelmatig wordt geaccepteerd in faciliteiten in het hele land.”

Ambtenaren en wetgevers in een aantal staten hebben zich verzet tegen de ontsporing, omdat ze onvoldoende geïnformeerd waren en twijfelden aan de veiligheid van het proces.

Vertegenwoordigers van Michigan Debbie Dingell (D) en Rashida Tlaib (D) uitten beiden hun bezorgdheid over het sturen van wat afval naar faciliteiten in hun staat, terwijl Sheila Jackson Lee (D) van Texas tweette dat “dit proces van het dumpen van giftig afval in gemeenschappen zonder voorafgaande meldingen aan lokale steden en provincies moeten stoppen “naar aanleiding van berichten dat de zending bestemd was voor de omgeving van Houston.

In het laatste geval, gouverneur van Oklahoma, Kevin Stitt (rechts) kondigde aan dat hij de zending had geblokkeerd van verontreinigde grond naar een faciliteit in Oklahoma.

Toen Regan vrijdag specifiek naar de zaak werd gevraagd, zei hij: “Dit is onaanvaardbaar en onaanvaardbaar.”

The Hill heeft contact opgenomen met het kantoor van Stitt voor commentaar.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *