Dollar Tree kondigde eind dinsdag aan dat het stopt met de verkoop van eieren in zijn winkels Reutersomdat de prijzen van alledaags voedsel blijven stijgen als gevolg van de constante inflatie die het winkelend publiek treft.

De discountwinkel is een belangrijke bestemming voor shoppers in de Verenigde Staten en Canada, die vaak winkelen met een beperkt budget en vertrouwen op lagere prijzen voor alledaagse producten. Volgens Reuters verwacht Dollar Tree later dit jaar de voorraad eieren in alle winkels weer aan te vullen.

De detailhandelaar kondigde in 2021 ook aan dat het zijn prijzen zou verhogen van $ 1 naar $ 1,25, omdat het van plan was om sommige producten opnieuw in zijn winkels te introduceren die waren stopgezet vanwege de limiet van $ 1.

Te midden van de prijsstijging bereikte de prijs van eieren in januari een recordhoogte als gevolg van de uitbraak van vogelgriep, maar daalde vorige maand met 6,7 procent, volgens gegevens van het Labour Department. Nu Pasen voor de deur staat, is de prijs van eieren 55,4 procent hoger dan een jaar geleden.

Desalniettemin blijft de stijgende inflatie de consumenten in belangrijke categorieën raken, vooral in de levensmiddelenhandel.

The Hill heeft contact opgenomen met Dollar Tree voor commentaar.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *