coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjouiCNN

De VS hebben deze maand een “aanzienlijke toename” opgemerkt van agressieve Russische militaire vluchten in Syrië, zei het hoofd van het Amerikaanse centrale commando donderdag, twee dagen nadat Russische jets een Amerikaanse drone lastigvielen en in botsing kwamen boven de Zwarte Zee.

Generaal Erik Kurilla vertelde tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor strijdkrachten dat Russische aanvalsvliegtuigen met wapens over Amerikaanse bases vlogen “in een poging provocerend te zijn”. Hij beschreef de Russische vluchten als “niet wat we verwachten van een professionele luchtmacht”.

Gevraagd of de agressieve vluchten nieuw waren, antwoordde Kurilla: “Het is niet nieuw, maar we hebben sinds ongeveer 1 maart een aanzienlijke piek gezien in Syrië.”

“Wat we echter zien is een recente toename van onprofessioneel en onveilig gedrag door de Russische luchtmacht in de regio”, zei hij.

De VS hebben ongeveer 900 troepen in Syrië op twee verschillende bases als onderdeel van de voortdurende campagne om ISIS te verslaan. De VS en Rusland hebben een deconflictlijn tussen de twee legers om ervoor te zorgen dat operaties niet leiden tot een verkeerde inschatting of onbedoelde escalatie.

Kurilla zei dat de acties van Rusland een middel waren om te proberen “opnieuw te onderhandelen over de deconflictieprotocollen die ze elke dag schenden”.

Woensdag zei minister van Defensie Lloyd Austin op een persconferentie dat de VS “een patroon van agressieve, risicovolle en onveilige acties van Russische piloten in het internationale luchtruim” hadden opgemerkt.

Samen met Austin zei de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, generaal Mark Milley, dat de VS het gedragspatroon analyseren “om erachter te komen wat de juiste weg voorwaarts is”.

Milley zei dat de agressieve operaties niet alleen gericht zijn op de VS, maar ook op het VK en andere landen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *