“We zullen deze programma’s nooit hervormen en redden zonder presidentieel leiderschap”, zei senator Marco Rubio (R-Fla.) Deze week, met het argument dat president Biden “niets doet”.

Kritiek komt zoals Republikeinen druk stijgen op het Witte Huis om meer te doen om de financieringsdreigingen waarmee de sociale zekerheid wordt geconfronteerd, aan te pakken, waarbij sommigen Biden bekritiseerden omdat hij in zijn recente begrotingsverzoek voor 2024 geen plan had ingediend om de solvabiliteit van het programma te versterken.

Tijdens twee hoorzittingen van de Senaat deze week bekritiseerden Republikeinen ambtenaren van het Witte Huis omdat ze geen plan hadden oppositie zoeken aanvallen door hun tegenhangers aan de andere kant van het gangpad die de GOP ervan beschuldigden de sociale zekerheid te willen verlagen.

Senator Bill Cassidy (R-La.) bracht de kwestie in een gespannen reeks vragen ter sprake aan minister van Financiën Janet Yellen tijdens een hoorzitting van de financiële commissie donderdag.

“Van de $ 4,5 biljoen aan belastingen die hij heeft voorgesteld, zal geen cent de sociale zekerheid ondersteunen”, zei Cassidy, voordat hij even later vroeg “waarom de president niets kan schelen” over bedreigingen voor de financiering van het programma.

Cassidy zei ook dat een tweeledige groep senatoren betrokken is bij een poging die hij leidt om mogelijke oplossingen te onderzoeken om de levensduur van het programma te verlengen. meer aanvragen om de voorzitter te ontmoeten.

Terwijl Yellen zei dat de president “bereid” was om met het Congres aan de kwestie te werken, noemde Cassidy de verklaring leugen.”

“Aangezien een tweeledige groep senatoren herhaaldelijk heeft gevraagd om hem te ontmoeten over welzijn, zodat iemand die een huidige begunstigde is, geen 24 procent korting op de uitkering zou zien, hebben we niets gehoord over ons verzoek”, zei hij.

‘En we hebben meerdere verzoeken gestuurd om de president te ontmoeten’, voegde Cassidy eraan toe.

Lees hier meer over hoe de dynamiek zich afspeelde in de debatten van deze week.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *