coin-master-free-spin-xdgf free-spin-coin-master-wsdf coin-master-spin-wstrdf coin-master-free-spin-link-liou coin-master-spin-gratis-moklqsd coin-master-spins-coins-qsdkml coin-master-daily-free-spins-mjoui

De Chinese president Xi Jinping zal volgende week Rusland bezoeken voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin, zo maakte het Kremlin vrijdag bekend, aldus de Russische staatsmedia.

Het bezoek van 20-22 maart, Xi’s eerste reis naar Rusland in bijna vier jaar, komt te midden van de voortdurende invasie van Moskou in Oekraïne en de inspanningen van Peking om zichzelf op te werpen als een neutrale arbiter van het conflict.

Volgens het Russische staatspersbureau TASS zullen de twee leiders “dringende kwesties bespreken die verband houden met de toekomst van de betrekkingen van alomvattend partnerschap en strategische interactie tussen Rusland en China”.

Poetin kondigde vorige maand tijdens een bezoek aan China’s topdiplomaat Wang Yi aan dat Xi van plan was Moskou te bezoeken, maar gaf geen specifiek tijdsbestek.

China heeft onlangs een vredesplan van 12 punten onthuld voor een “politieke oplossing voor de crisis in Oekraïne”, gevolgd door oproepen tot een staakt-het-vuren en onderhandelingen met Wit-Rusland. De VS hebben de vredesinspanningen van Peking echter met scepsis bekeken en beschuldigen China ervan “sterk te overwegen” om dodelijke hulp aan Rusland te geven voor zijn oorlogsinspanningen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *